aanmelden
Adamovic Soul Bass
Haarlemse basbouwer komt met nieuwe serie.
Merknieuws 06-10-2019 21:39
Nederland kent veel mensen die zelf bassen maken en Nikola Adamovic is daar een van. Sinds 2001 bouwt hij zelf bassen en worden ze over heel de wereld bespeelt. Nu is er de nieuwe "Soul" serie die het beste van twee werelden moet combineren.

Adamovic is de naam van het uit Haarlem afkomstige bedrijf van Nikola Adamovic die hier zijn eigen bassen bouwt. De instrumenten worden met uiterste precisie in elkaar gezet en het mooiste is, ze zijn ontzettend licht qua gewicht. Het merk verscheen al eerder in de bassist, Dave Swift van Jools Holland liet zijn zessnaar bij hem bouwen, daarover kun je hier meer lezen.

Soul: het beste van twee werelden
De nieuwe lijn van Adamovic heet The Soul, het model is geïnspireerd op de Saturnus serie en de vintage bassen uit de jaren '60. Het moet de klassieke sound van de oude bassen hebben maar met de moderne gemakken van tegenwoordig zoals een solide B-snaar, een consistente toon over de hele nek en twee truss-rods in de nek. Combineer dit met het lichte gewicht, makkelijke ergonomie, een goede balans over het instrument en je krijgt het beste van twee werelden. De bas weegt ongeveer (je gelooft het bijna niet) 3,5 kg, de achterkant van de body is deels hol en zelfs de allerhoogste fret kun je bereiken als je durft.

 

Adamovic website