aanmelden
Allereerste Chuck Berry signaturegitaar ooit
De Gibson Chuck Berry 1955 ES-350T is een historisch accuraat model
Merknieuws 21-10-2019 14:01
Gibson liet hem in januari al zien als preview tijdens de 2019 winter NAMM, maar nu is hij officieel te koop: het allereerste signaturemodel voor de eerste echte gitaarheld van de rock 'n' roll. Maak kennis met de Chuck Berry 1955 ES-350T.

De nieuwe gitaar (officieel gelanceerd op Berry's verjaardag 18 oktober, hij zou 93 geworden zijn) is een limited edition Gibson Custom Shop model waar er slechts 55 van worden gemaakt en waar je dus je portemonnee serieus voor zult moeten trekken (we hoorden al van pre-orderprijzen richting de 10.000 euro). Maar dit is dan ook een met liefde gebouwd, voor de periode correct eerbetoon aan een echte pionier.

 

Het is misschien vreemd dat het zo lang heeft geduurd voor er een signaturemodel werd gemaakt voor zo'n icoon. Tot nu toe was de ES-350T met de P-90 pickup-configuratie zoals die van Chuck (vanaf 1957 werden het op PAF's) alleen beschikbaar als speciale bestelling in de Custom Shop. Een zeer speciale klant die van deze optie gebruik maakte was Jimmy Page, die het model voor Led Zeppelin's 02 Arena reünieshow in december 2006 gebruikte om In My Time Of Dying te spelen.

"Hoe het komt dat ik nu een gloednieuwe, zo authentiek mogelijke ES-350T in mijn bezit heb?", vraagt Chucks zoon Charles Berry Jr. "Gibson wilde met mijn vader een gitaar maken. Het doel was om ze zo authentiek mogelijk te maken. En dit is zo authentiek mogelijk. Absoluut perfect."

De Gibson Chuck Berry 1955 ES-350T is gebouwd van met de hand geselecteerd, getekend esdoorn en voorzien van een paar 'pittige' P-90 pickups. De gitaar wordt geleverd met replica’s van de gitaarband en Zuni 'Sun God' bolo tie die Chuck in de jaren vijftig gebruikte. Dus nu alleen nog die duck walk perfectioneren en je hebt alles wat je nodig hebt.

Meer info op de site van Gibson.