aanmelden
Fender Songs app biedt meer dan 750.000 nummers om te leren
Vertraag tracks om te oefenen - compleet met teksten en akkoorddiagrammen
Merknieuws 24-10-2019 11:36
Voortbouwend op de online Fender Play les-app stelt de nieuwe Fender Songs app gebruikers in staat om hun favoriete nummers te oefenen, mee te spelen en uit te voeren op gitaar, ukelele of piano.

De app is voorlopig alleen beschikbaar in de VS voor iPhone en iPod Touch, en werkt alleen in combinatie met Apple Music. Fender zegt dat men bezig is Songs ook in de rest van de wereld beschikbaar te maken.

Hoe werkt het? Een detectie-algoritme analyseert de golfvorm van de bronaudio om teksten en akkoorddiagrammen te maken van een specifiek nummer, die je kunt gebruiken om mee te spelen. We hebben voor de lancering de app een tijdje kunnen uitproberen en vonden het een leuke, eenvoudige manier om te leren. De akkoorden lopen met de muziek mee en je kunt zelfs het geluid vertragen tot 50 procent van de snelheid. Makkelijk!

Er zijn drie modi beschikbaar: Practice, Play-along and Perform. Begin in de Practice oefenmodus en speel in je eigen tempo. Ga dan verder naar de Play-along meespeelmodus om, eh, mee te spelen met een song, ondersteund door meelopende akkoorden en teksten. Gebruik ten slotte de Perform speelmodus en speel, nog steeds met meelopende akkoorden en teksten, het nummer. Je kunt jezelf daarbij zelfs opnemen.

Momenteel zijn er 750.000 nummers beschikbaar via Fender Songs, maar dat zullen er meer worden als de app op andere platforms dan iOS beschikbaar komt en ook met ander streamingdiensten dan Apple Music gaat werken.

Hoewel de precieze datum waarop de app in Europa beschikbaar zal komen nog niet bekend is, zal dat waarschijnlijk ergens in 2020 zijn.

De Fender Songs app is beschikbaar voor 4,99 dollar per maand of 41,99 dollar per jaar, exclusief in de App Store voor iPhone en iPod touch.

Meer info op de site van Fender.