aanmelden
Strymon Iridium: ampmodeling op je pedalboard
Klassieke versterker/speakersounds gebaseerd op de Vox AC30, Fender Deluxe Reverb en Marshall Plexi
Merknieuws 25-10-2019 11:53
Strymons Iridium pedaal is vooral ontworpen voor gitaristen die live rechtstreeks de PA in willen of in de studio direct in de mengtafel. Het pedaal biedt authentieke buizensounds en “ongekend impuls respons speakerkabinet-realisme”, aldus Strymon.

We hebben dit soort claims vaker gehoord, maar dit is wel Strymon met zijn reputatie van grote klankexpertise. De Matrix Modelling-technologie in het pedaal zorgt voor de cruciale details van de drie iconische versterkers die gemodeld zijn.

Het Round model is gebaseerd op de Fender Deluxe Reverb, de Chime op de Vox AC30 en Punch biedt Marshall Plexi Super Lead 1959 sounds. Elk kan verder worden vormgegeven met reglaars voor bass, middle en treble en drive. Er is zo al heel wat mogelijk op tonaal gebied, maar er is meer...

De Iridium heeft ook nog drie IR speakersimulatiemodellen voor elke versterker en een 'room'-regelaar waarmee de ambience van de virtuele ruimte kan worden ingesteld. Deze functie maakt gebruik van een 256 milliseconde stereo impuls respons via Strymon's reverbtank algoritmes.

Dat zou de cruciale kers op de taart kunnen zijn gezien Strymons reputatie op het gebied van gedetailleerde reverb. En de Iridium is niet alleen ontworpen voor het podium of de studio, want er is ook een aansluiting voor een hoofdtelefoon die hem bruikbaar maakt voor oefenen in stilte. 

Check de video's hierboven voor meer informatie of ga naar de site van Strymon of Pro Media Connect.