aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: Vox
Nieuwe pedalen en de terugkeer van de Bobcat gitaren
Merknieuws 13-01-2020 16:05
Vox gaat met een tas vol nieuwe pedalen en twee nieuwe gitaarmodellen naar de NAMM Show.

Bobcat
De historische Bobcat gitaar - in de jaren '60 in Italie gemaakt - komt dit jaar terug bij Vox. De vorm blijft ongewijzigd, maar de gitaar is wel aangepast aan de moderne wensen. Zo zijn de pickups verbeterd, net als de feedbackgevoeligheid en bespeelbaarheid. De V90 heeft twee soapbar elementen, terwijl de V66 is uitgevoerd met drie singlecoils. Beide semiholle gitaren zijn in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, rood en sunburst.


Vox Bobcat V66


Vox Bobcat V90

Nutube Overdrivepedalen
Met de Mystic Edge, Copperhead Drive, Cutting Edge en Silk Drive introduceert Vox vier pedalen in de nieuwe Valvenergy serie die allen zijn voorzien van een Nutube buisje en waarvan de klank is gebaseerd op een bekende versterkersound.


De Valvenergy serie van Vox

De rode Mystic Edge geeft je de sound van een Vox AC30, terwijl de lichtgrijze Silk Drive is gebaseerd op een boetiekversterker met een grote aanslaggevoeligheid en bluesy overdrive. Meer gain heeft de gele Copperheid Drive, die de sound heeft van een hardrock stack uit de jaren '80.  Voor moderne metalzounds moet je zijn bij de donkere Cutting Edge. De pedalen zijn volledig analoog en worden gevoed met 9 volt. Intern wordt dit verhoogd naar 15 volt voor meer headroom en volume.

Bijzonder is de Mode-schakelaar. Hiermee configureer je de uitgang.

  • STD geeft je een uitgangssignaal dat ideaal is als je het pedaal voor een versterker gebruikt
  • PRE is ideaal als je het pedaal als voorversterker gebruikt en wilt inpluggen op de return van een effectloop of op een losse eindversterker
  • CAB geeft je een line-niveau uitgangssignaal met analoge speakersimulatie voor als je direct wilt opnemen of inprikken in een mengpaneel

Meer info: www.voerman.nl