aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws: Martins stagegitaar
SC-13E is revolutionair design
Merknieuws 27-01-2020 10:35
Is het grote nieuws bij Martin meestal een gitaar waar je je vingers bij aflikt, maar die tegelijk door zijn prijs is voorbehouden aan de meer vermogenden onder ons, dit jaar is de focus gericht op een nieuw model uit de betaalbare, in Mexico gemaakte, Road serie. We hebben het over de SC-13E, van de grond af ontworpen als podiumgitaar.

Road Serie SC-13E
En dus zien we een nieuwe, licht asymmetrische, bodyvorm met cutaway en een geheel nieuwe halsverbinding om de hogere frets bereikbaar te maken. Het is nog steeds een duivenstaartverbinding, maar dan in de lengte van de hals.

Met een ingenieus systeem is de actie en intonatie eenvoudig af te stellen, waardoor de SC-13E haast de bespeelbaarheid krijgt van een elektrische gitaar. Voor de versterking is hij voorzien van een Fishman MX-T systeem met tuner in het klankgat.

Meer nieuws
Er was natuurlijk ook ander nieuws, zoals de Modern Deluxe serie die is voorzien van Fishman’s nieuwste Aura VT Blend systeem met HD Imaging voor de ultieme uitversterkte klank.
De 16-serie is ook geheel vernieuwd en heeft naast bekende modellen als de dreadnought (verkrijgbaar met mahonie en palissander zij- en achterkant) ook een basgitaar en nylonsnaar. De bodydiepte van alle modellen is die van een 000-model, wat ‘m prettig bespeelbaar maakt, zeker door de combinatie met het high performance halsprofiel.


000C12-16E Nylon

Ten slotte brengt Martin elk jaar een heel gedecoreerde gitaar uit, dit jaar met een thema gerelateerd aan de aanstaande Amerikaanse verkiezingen. De boodschap is: laat je registreren en ga stemmen. Tegelijk is het een eerbetoon aan David Crosby die dezelfde boodschap uitdraagt.

www.algambenelux.be