aanmelden
Tommy Emmanuel gitaar van Larrivee
De C-03R-TE is een 12-fretter met cutaway
Merknieuws 04-03-2020 12:26
Tommy Emmanuel wordt vooral geassocieerd met Maton, des te verrassender is het dat de Canadese akoestische gitaarbouwer Larrivée een custommodel voor de Australische virtuoos aangekondigt.

 

De cutaway C-03R-TE volgt het ontwerp van het C-10 12-fret model dat Jean Larrivée voor Tommy bouwde en dat hij live en op plaat heeft gebruikt.

"Daarna bouwden we een paar jaar geleden als onderdeel van ons 50-jarig jubileum, een replica van Tommy's C-10 custom die we weggaven tijdens een Tommy Emmanuel show in Santa Barbara," legt John Larrivée Jr. uit. 

"De feedback was overweldigend. Veel Emmanuel-fans en Larrivée-spelers wilden er een in handen krijgen. Maar een C-10 custom met inlegwerk kan voor de meeste mensen onbetaalbaar zijn. Toen begonnen Tommy en ik te praten over het repliceren van zijn C-10 op een 03 Series, zodat het toegankelijker wordt voor meer gitaristen.

"Tommy hield van het idee, dus we namen de belangrijkste kenmerken (Oost-Indische Rosewood back & sides, BC Sitka sparren top, Florentijnse cutaway, en 12 fret hals) en zette dat op een model uit onze 03-serie. Dat is de C-03R-TE Custom 'Tommy Emmanuel' geworden.

"Het was heerlijk om Tommy's volledige en enthousiaste steun te krijgen en natuurlijk is elk label in de gitaar met de hand door hem gesigneerd."

Meer info: www.voerman.nl