Soul Power Strat voor Tom Morello

Fender Signature Stratocaster voor Rage Against The Machine gitarist

Merknieuws 07-04-2020 13:37

Tom Morello, bekend van Audioslave, Rage Against The Machine en The Nightwatchman, heeft een signature Stratocaster gekregen bij Fender. En dat is niet zomaar een Strat.

"Deze Fender Soul Power signature gitaar is gemaakt volgens mijn exacte specificaties en is een authentieke replica van het instrument dat me mijn geluid bij Audioslave gaf,” zei Tom Morello. "Dat was voor mij een periode van hernieuwde artistieke vrijheid en grenzeloze expressie op de gitaar en Soul Power was de sonische wichelroede die de weg wees."

De Tom Morello "Soul Power" Stratocaster is voorzien van een elzen body met vlakke top die voorzien is van een witte binding. Verder heeft hij een esdoorn hals met ”Deep-C" profiel en een palissander toets met compound radius (9,5-14 inch) en 22 medium-jumbo frets. De kop is net als de body zwart afgewerkt.
Morello's unieke, krachtige klanken - van zachte ritmes tot schreeuwerige feedback en chaotische stotters - inspireerden elk detail van de gitaar. Van een kill switch voor het stottereffect en DJ scratches, tot een Seymour Duncan Hot Rails brug humbucker en een Floyd Rose Locking Tremolo System.
Je kan gerust zeggen dat dit een echte rock-Strat is.

"Net zo belangrijk als het goed krijgen van de specs is de liefdadigheids-/sociale rechtvaardigheidscomponent van mijn samenwerking met Fender. Samen geven we honderden gitaren weg aan kansarme scholen en aan het Jail Guitar Doors gevangenis rehabilitatieprogramma om creatieve deuren te openen en een betere (en luidere) toekomst te creëren.”

Meer info over deze gitaar vind je hier

zoeken
zoeken