aanmelden
Twee nieuwelingen uit Ovations Custom Shop
Stijlvol en modern
Merknieuws 24-04-2020 16:45
De Ovation custom Shop in New Hartford, Connecticut, heeft twee hoogwaardige modellen uitgebracht, de Adamas MD80 Cutaway en Adamas 12-Fret Non-Cutaway.

Adamas MD80 Cutaway
De Adamas serie gitaren was de eerste die geavanceerde composiet body's hadden met een bovenblad van koolstofvezel. Alle Adamas gitaren zijn voorzien van topkwaliteit hardware, de nieuwste Ovation elektronica en worden geaccentueerd door exotische houtsoorten en gedetailleerde designelementen.
Zo heeft deze MD80 een enkel teardrop klankgat met een rand van Amerikaans zwart notenhout. Het klankgat is zo gepositioneerd dat een maximale resonantie, klank en projectie van de ultradunne geweven koolstofvezel top mogelijk is. De cutaway body geeft gemakkelijk toegang tot alle tweeëntwintig frets en het Ovation halsprofiel zorgt voor een uitstekende bespeelbaarheid. De Adamas 6-String Cutaway is uitgerust met Ovation's Op Pro Studio voorversterkersysteem, wat zorgt voor feedbackbestendige prestaties bij een hoge signaal/ruisverhouding. 

Bijzondere 12-fretter
De Adamas 12-Fret Non-Cutaway trekt de aandacht met zijn open kop en korte hals die bij de twaalfde fret aan de body. De toets is breder dan standaard voor een uitstekende bespeelbaarheid voor fingerpicking stijlen. Ook deze top is gemaakt van koolstofvezel, maar heeft spalted maple versieringen. De body met de Lyrachord diepte heeft een binding van gevlamd esdoorn en een pinloze Ovation brug voor een langere sustain en meer helderheid. Verder heeft de gitaar een actieve direct out, waardoor hij volledig klaar is voor elk type uitvoering. 

Meer info: www.ovationguitars.com en importeur www..gewamusic.com