aanmelden
Compadre: de analoge compressor/boost van Strymon
Ideale eerste pedaal op je pedalboard
Merknieuws 29-04-2020 15:04
Strymon brengt met de Compadre een compressor- en boostpedaal uit, die je veel klankopties geeft aan het begin van je signaalketen.

Compressor/Boost
Strymon had eerder de OB.1 compressor/boost, maar die is niet meer in productie. De Compadre is duidelijk op hetzelfde idee gebaseerd, maar geeft je meer mogelijkheden om je geluid naar je wensen af te stellen.

Analoog
Strymon staat bekend om zijn digitale pedalen van hoge kwaliteit, maar in dit geval hebben ze gekozen voor een volledig analoog signaalpad. Het enige digitale aan dit pedaal is de bediening, waardoor je tot 300 presets kan oproepen via midi of 3 met de externe Strymon Multiswitch.

Compressors
De Compadre geeft de mogelijkheid te kiezen uit twee compressors, genaamd studio en squeeze. Studio biedt de subtiele compressie van klassieke studiocompressors terwijl squeeze je de veel duidelijker compressie geeft zoals we dat kennen van gitaarpedalen.
Naast de mate van compressie en het uitgangsvolume, kan je ook het droge signaal in de mix brengen met de dry-regelaar. Hierdoor kan je de natuurlijke attack houden, terwijl je toch profiteert van de compressie.

 

Boost
Het boost gedeelte van de Compadre heeft drie standen die maximaal 14 dB aan extra volume geven:

  • Flat geeft een versterking van je hele signaal
  • Mid accentueert de middenfrequenties. Dit is vooral geschikt om een versterker die al overstuurd nog meer gain te geven
  • Treble versterkt vooral de hoge frequenties, ideaal voor strakke riffs op de lage snaren.

Aan de achterkant vind je ook een clean/dirty-schakelaar. In de clean stand wordt je gitaarsignaal alleen versterkt, terwijl dirty een Tubescreamerachtige oversturing toevoegt aan het boostcircuit.

Extra's
Naast een in en uitgang is er ook een ingang voor een expressiepedaal, die je met de Compadre kan gebruiken als volumeregelaar, en een ingang voor een externe/midi-schakelaar.

Meer info: www.promediaconnect.nl en www.strymon.net