aanmelden
David Ellefson 30th Anniversary Concert Bass CBX V
Bassist en bouwer vieren 30 jaar samenwerking.
Merknieuws 29-04-2020 09:39
Het is een bekend gezicht, David Ellefson met een Jackson bas op het podium met Megadeath. Deze samenwerking is nu 30 jaar jong, tijd om te vieren!

Ok, 30 jaar geleden klinkt ver weg maar was eigenlijk 'pas' in 1990, het jaar waarin Megadeath tourde met het album 'Rust In Peace' en Jackson en David Ellefson samenwerkte aan een vijfsnarige bas.

De originele vijsnarige bas die was gebouwd werd al snel zijn primaire bas voor de jaren dat hij op tour was en werd ook het standaar model voor de 'Jackson Concert Bass' serie. Jackson is ook ontzettend blij met jubileum van het album en viert dit met de X Series Signature David Ellefson 30th Anniversary Concert Bass CBX V. Uiteraard heeft de bas de dikke sound en kan er ontzettend snel op gespeeld worden.

De bas heeft een populierenhouten body en een esdoorn nek die door de body heengaat versterkt met grafiet waarvan de toets van laurierhout is gemaakt. De parelmoer inlays zijn de bekende haaienvinnen van het merk.
De bas is voorzien van EMG P/J elementen met een driewegschakelaar en een tweebands eq. Op de naam van het merk zelf en de inlays na is de bas vrijwel zwart, en nog zwarter is niet mogelijk.

Website Jackson