aanmelden
Taylor's American Dream
Meest betaalbare massieve USA Taylor serie
Merknieuws 29-06-2020 13:43
Met de nieuwe American Dream Serie brengt Taylor professionele gitaren uit, gemaakt in Amerika, voor een scherpe prijs. En dat is welkom in deze economisch zware tijden.

Terug naar 1974
"In 1974, begonnen Kurt Listug en ik Taylor Guitars nadat we voor 3.000 dollar een kleine gitaarwerkplaats hadden gekocht," herinnert Bob Taylor zich. "De naam van de winkel/werkplaats van The American Dream. Ik was 19, Kurt was 21. De tijden waren zwaar en nze problemen leken onoverkomelijk, maar we hadden een droom. We moesten denken, creatief zijn, ons aanpassen en leren. Het voelde alsof we elke dag het onmogelijke probeerden te doen.
En tot nu toe voelde 2020 weer als 1974."

Geconfronteerd met de wereldwijde COVID-19 crisis, wilde Taylor een serie uitbrengen van volledig massieve gitaren, in Amerika gemaakt met de essentiële elementen van een Taylor: uitstekende bespeelbaarheid en V-Class bracing. En, zo ontworpen dat ze niet te duur zijn. Met een prijs tussen de 1400 en 1700 dollar, zitten ze tussen de 200 DLX en 300 serie in.

 

 


De AD17 Blacktop, AD17e en AD27 uit de American Dream Serie

De eerste gitaren uit de American Dream Serie hebben alledrie de Grand Pacific bodyvorm en V-bracing. Voor de gitaren is hout gekozen dat er van zichzelf al mooi uitziet, dus zien we zij- en achterkanten van ovangkol. De AD17 modellen hebben een sparren top, terwijl de AD27 een top van mahonie heeft. Elk model is met en zonder electronica beschikbaar.

Meer info: www.taylorguitars.com/american-dream