aanmelden
Gitaarles met een Alhambra
Het Spaanse merk heeft veel geschikte modellen voor de beginnende gitarist
Merknieuws 20-08-2020 12:44
Met de zomervakantie achter de rug beginnen ook weer de gitaarlessen bij de muziekscholen en gitaarleraren. Al dat aanstormende talent heeft natuurlijk een gitaar nodig en vele merken hebben modellen die op deze doelgroep zijn gericht. Bijvoorbeeld het Spaanse Alhambra, dat een aantal nylonsnarige modellen in de catalogus heeft die qua prijs en kwaliteit uitermate geschikt zijn voor de beginnende gitarist.

Dan hebben we het over modellen als de Z-Nature en de 1C, 2C en 3C. Met de 1C, bijvoorbeeld, krijg je voor een bedrag van rond de 350 euro een handgebouwde gitaar met een bovenblad van massief ceder en een zij- en achterkant van mahonie.

Met verder vernikkelde stemmechanieken, een toets van palissander en binding rondom de klankkast heb je een goed en stijlvol instrument in handen. De snaaractie en nikkelzilveren frets maken de 1C daarbij een prettig bespeelbaar instrument, niet onbelangrijk voor een beginnende gitarist.

Voor de minst kapitaalkrachtige - meestal jonge - gitaristen is er nog het extra voordelige instapmodel Laqant by Alhambra (zo’n 250 euro).

Ga voor meer informatie naar Mafico of Alhambra Guitarras