aanmelden
Anniversary model voor zeventigste verjaardag Esquire
Fenders oermodel is in vier kleuren beschikbaar
Merknieuws 24-08-2020 16:50
In 1950 zag Fenders eerste solidbody elektrische gitaar het levenslicht: de Esquire. Dit model met enkele cutaway en een element vormde de basis van wat later de Telecaster zou worden. Om zijn zeventigste verjaardag kracht bij te zetten brengt Fender de 70th Anniversary Esquire uit in vier verschillende kleuren.

Heruitgave, geen exacte kopie
De 70th Anniversary Esquire neemt veel specs over van het origineel, maar voegt ook wat toe uit deze tijd. Zo is de body - net als het origineel - van dennenhout (pine), maar dat heeft wel een warmtebehandeling gekregen (roasted) voor een resonante klank vanaf het begin.

Het enkele element heeft Tim Shaw gemaakt naar voorbeeld van een element op eenoriginele Esquire uit het Songbirds Museum in Chattanooga.

Met zijn U-profiel en radius van 7,25 inch is het een echte vintage hals. De 70th Anniversary Esquire heeft een speciale Anniversary neck plate en wordt geleverd in een tweed koffer. Hij is beschikbaar in de kleuren White Blonde, Lake Placid Blue, Surf Green en twee kleuren sunburst. 

Meer info: www.fender.com