Jimi Hendrix signatures van... Gibson!

Flying V en SG

Merknieuws 18-11-2020 15:21

Dit keer doet Gibson het goed met de Jimi Hendrix Signatures: geen Stratkopie, maar replica's van authentieke Gibsonmodellen zoals die zijn bespeeld door Jimi Hendrix.

Jimi Hendrix 1969 Flying V, Aged Ebony
In 1969 maakte Gibson op verzoek van Jimi Hendrix een linkshandige Flying V voor hem, die hij gebruikte in zijn Band Of Gypsys periode. Hij bespeelde de Flying V onder andere op het Isle of Wight Festival op 31 august 1970.

Deze door Gibson's customshop gemaakte Flying V is een kopie van die gitaar. Er woorden 125 rechtshandige versies en 25 linkshandige gemaakt.

De Jimi Hendrix 1969 Flying V heeft een body en hals van mahonieen een ebben toets. De afwerking is Murphy Lab Aged Ebony en ook de goudkleurige hardware is kunstmatig verouderd.


De Flying V komt in een bijpassende koffer met naast de gitaar goodies als plectrums, een Jimi Hendrix halspen cover en een door Eddie Kramer gesigneerde foto van Hendrix. 

Jimi Hendrix 1967 SG Custom
Tijdens zijn optreden op bij de Dick Cavett Show op 9 September 1969 - een van zijn weinige televisie optredens - bespeelde Jimi een rechtshandige SG. Ook van deze gitaar maakt de Gibson customshop een replica die in een oplage van 150 stuks wordt uitgebracht.

Deze SG Custom is voorzien van drie 68 Custom humbuckers en is afgewerkt in Aged Polaris White. Ook hier zien we de verouderde goudkleurige hardware en koffer (zij het een ander model) met certificaat, foto en plectrums. 

Meer info: www.gibson.com

zoeken
zoeken