Paoletti Guitars naar Benelux

Gitaren van oude wijnvaten

Merknieuws 20-11-2020 11:29

Het Italiaanse boetiekmerk Paoletti Guitars is in de Benelux verkrijgbaar via de distributie van World Music Sales. Paoletti maakt gitaren van hout afkomstig van kastanje wijnvaten. Daarnaast is ook de styling bijzonder. Gitaristen als Phil X, Richie Sambora, John Norum (Europe) en Isaiah Sharke bespelen deze bijzondere gitaren.

Kastanjehouten vaten
Sinds 2005 maakt Paoletti gitaren, gevestigd in het Toscaanse Quarrata, van de kastanjehouten wijnvaten die de familie meer dan honderd jaar gebruikte voor het produceren van Chianti.Paoletti heeft vier series, genaamd Wine, Loft, Leather en Lounge.
In de Wine serie vind je modellen gebasseerd op de Stratocaster, Telecaster en Les Paul met het uiterlijk van een wijnvat, compleet met metalen nagels.
De Loft serie heeft een vintage styling met versleten uiterlijk. Hier vind je ook cigarbox modellen en lapsteels.
De body's van de gitaren uit de Leather serie zijn voorzien van Italiaans leer in diverse kleuren.
Zoek je (semi)holle modellen, dan moet je bij de Lounge serie zijn.

Alle body's uit elke serie worden van kastanjehout gemaakt, dat volgens Paoletti een warme klank heeft met veel boventonen en een goede sustain. Daarbij zijn de halzen van Canadees esdoorn, dat wordt geroosterd door Paoletti zelf. 
Paoletti maakt zo min mogelijk gebruik van plastic onderdelen, je vindt dan ook veel messing onderdelen, waaronder slagplaten.

Meer info: www.worldmusicsales.com

zoeken
zoeken