aanmelden
Korg koopt Aguilar
Een mooie aanvulling op Spector
Merknieuws 07-01-2021 11:55
Korg USA heeft versterkermerk Aguilar overgenomen. Per 1 januari 2021 is Korg eigenaar en Aguilar zal – net als Spector – als apart merk onder de Korg-paraplu opereren.

'Dit is een fantastische manier om het jaar te starten en we zijn erg blij dat we het zeer gerespecteerde merk Aguilar aan onze portfolio kunnen toevoegen', meldt Joe Castronovo, directeur van Korg USA ons. 'Aguilar is al meer dan 25 jaar een synoniem voor kwaliteit, we zullen deze reputatie behouden en we kijken uit naar toekomstige samenwerkingen.'

Vorig jaar kocht Korg USA basmerk Spector van Stuart Spector, zodat de laatste van zijn oude dag kan genieten. Hetzelfde lijkt te gebeuren met Aguilar en mede-oprichter Dave Boonshoft, hoewel de laatste voorlopig nog bij het bedrijf betrokken blijft. Dave Avenius blijft de bedrijfsleider en Boonshoft blijft aan als adviseur voor productontwikkeling en ook het andere personeel blijft in dienst. Qua producten, locatie en werkwijze lijkt er vooralsnog dus weinig te veranderen. Bij het schrijven van dit bericht is het nog niet bekend of de distributeur voor de Benelux zal veranderen.
Tekst gaat door onder de fotoBoonshoft: 'Deze beslissing is een belangrijke stap vooruit om het merk naar een nieuw niveau te tillen. Korg is een van de beste namen in de muziekwereld en we werken nu samen met een team van internationale klasse, waardoor we ons kunnen verbeteren en waardoor we kunnen groeien.'

Boonshoft begon ooit als bassist. Hij zocht iemand die een voorversterker voor zijn bas kon bouwen en via Roger Sadowsky ontmoette hij Alex Aguilar. De samenwerking werd een succes en de heren besloten de voorversterker – en later een complete versterker – in productie te nemen. Alex verliet het bedrijf later en werkte onlangs nog samen met Fender voor een baspedalenserie. Korg bestaat sinds 1963 en is het moederbedrijf van onder meer Vox, Korg en Spector, terwijl het in de VS distributeur is van onder meer Blackstar, Darkglass en Tanglewood.

Aguilar
Korg USA