aanmelden
Productnieuws 2021: ESP
Veel nieuws van ESP, E-II en LTD
Merknieuws 13-01-2021 16:59
Januari, de maand van de NAMM Show in Anaheim, Californië, is daarmee dé maand van het productnieuws. En ook nu de NAMM Show alleen virtueel bereikbaar is, presenteren veel merken hun 2021 modellen. Zo ook het Japanse ESP.

Voordat we naar de 'gewone' modellen gaan, eerst even een presentatie van de customshop van ESP die, zoals je zult zien, ongelofelijke gitaren produceert:

Signature gitaren
De mannen van Metallica zijn de grootste namen onder de endorsers van ESP. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Kirk Hammet bij ESP aanklopte voor een singlecut model dat hetzelfde kon als zijn KH-2. Dat werd de KH-3, die Hammet veel heeft bespeeld in de jaren '90. Nu komt de ESP Kirk Hammett Signature Series 30th Anniversary KH-3 Spider uit, een recreatie van de originele KH-3, maar met een paar moderne aanpassingen. Zo heeft hij een neck-thru body, Floyd Rose Original brug, en een ebben toets die vanaf de 17de fret is gescallopt. De elementen zijn Kirk’s signature EMG Bonebreaker pickups.


ESP KH-3, ook als LTD verkrijgbaar

Met de LTD SC-20 gaat Stephen Carpenter terug naar zijn begindagen bij ESP, en dus zijn we deze stijlvolle, klassiek ogende gitaar met doorlopende hals. Opvallend zijn de elementen, een Seymour Duncan JB, ESP Designed LH-150N humbucker en LS-120N single-coil.


Wat HSS, HHS, zal je bedoelen!

Progressive metal/metalcore-gitarist Josh Middleton kiest voor een dubblecut met geschoefde hals en twee humbuckers (Fishman Fluence Modern). Verder is hij voorzien van LTD locking tuners en een Gotoh Tune-O-Matic brug.


UK's Josh Middleton JM-II

De Sparrowhawk is de signature gitaar van Bill Kelliher (Mastodon). Hij heeft twee Seymour Duncan Distortion humbuckers die onhafhankelijk van elkaar gesplit kunnen worden voor singlecoil sounds.


Bill Kelliher's eigenzinnige Sparrowhawk

E-II
Ook in de E-II lijn, die zich nestelt tussen de LTD's en customshop ESP's en gemaakt wordt in Japan, zien we veel mooie nieuwe modellen, zoals deze Eclipse Full Thickness. De naam zegt het al: deze gitaar heeft de volledige dikte die je gewend bent van een traditionele singlecut. En daarin wijkt hij af van andere Eclipse modellen, want die zijn standaard wat dunner uitgevoerd. Deze Tobacco Sunburst uitvoering is voorzien van Fishman Fluence Open Core Classic Humbuckers.


Een klassieker met moderne elektronica, deze E-II Eclipse Full Thickness

En wat te denken van deze beauty, de in Granite Sparkle uitgevoerde E-II M-II 7B Baritone EverTune? Dankzij de Evertune brug zullen de zeven snaren niet ontstemmen als je zware riffs speelt op de 27 inch bariton met zijn Fishman Fluence Modern Humbuckers.


De Granite Sparkle van deze E-II M-II 7B Baritone spreekt ons wel aan!

Het heeft een bepaalde aantrekkingskracht, een rockgitaar met een brughumbucker en enkel een volumeknop. Die humbucker is een EMG 81 en de constructie waarbij de snaren door de body lopen in combinatie met een tune-o-matic brug, geeft vast een robuuste klank.


Robuuste eenvoud: E-II M-I Thru NT

LTD
Deze LTD Deluxe H-1001 is afgewerkt in Violet Andromeda, wat betekent dat de kleur verandert afhankelijk van waar je staat. Maar verder is het gewoon een heel degelijke rochgitaar met Seymour Duncan Sentient (hals) en Pegasus (brug) humbuckers met push-pull coilsplit, een Hipshot string-thru-body brug en 24 extra-jumbo rvs frets.


LTD Deluxe H-1001 in Violet Andromeda

De LTD TE-1000 EverTune Koa combineert een stijlvol klassiek aandoend uiterlijk met moderne features als een Evertune brug, actieve humbuckers (EMG 66TW & 57) en een 24 frets hals. De body is van mahonie met een top van koa, zoals de naam al aangeeft.


Met deze TE-1000 zouden Jim Root en John 5 wel raad weten

Dat LTD niet alleen om rock- en metalgitaren gaat bewijst deze PS-1, verkrijgbaar in vintage white en de hier getoonde pearl pink. Deze asymmetrische semiholle gitaar is voorzien van ESP-designed humbuckers die onafhankelijk van elkaar gesplitst kunnen worden voor een veelheid aan klankvariaties. En dat maakt dat deze gitaar zich in veel stijlen thuis zal voelen.


Alleen voor dames? Hij is ook in vintage white beschikbaar

Dit is nog maar een selectie van de nieuwe gitaren uit de ESP-stal, kijk voor alle 2021 modellen op: www.espguitars.com en voor bijbehorende video's op het YouTubekanaal van ESP. Importeur is: www.sound-service.eu