Productnieuws 2021: Epiphone Fanatic

Signature voor Nancy Wilson

Merknieuws 20-01-2021 11:47

Alleen al voor het fantastische intro van Crazy On You zou Heart-gitariste Nancy Wilson hoog in onze Poll moeten eindigen maar dat is aan jou. Epiphone eert de gitariste nu met een eigen signature en het is meteen een bijzondere.

In 1993 kwam Gibson met de Nighthawk en sommige modellen leken een liefdesbaby van een Les Paul en een Superstrat. Zo'n tien jaar daarvoor sprak Heart-zangeres en -gitariste Nancy Wilson al met Gibson over een eigen model, maar deze kwam nooit tot stand. Onlangs vond ze haar ontwerpen weer, ze benaderde Epiphone en de Epiphone Nancy Wilson Fanatic is een beetje Nighthawk met wat ideeën van Hall Of Fame-lid Nancy.



De Fanatic heeft een mahonie body, een esdoorn top in Fireburst Gloss en een gelijmde hals. Bij de brug zien we een schuin geplaatste ProBucker en bij de hals een Firebird-variant van de ProBucker. Deze bedien je met een mastervolume en -toon en een 5-wegschakelaar voor extra opties. De gitaar wordt met koffer geleverd en dat is bijzonder voor een gitaar die in de VS net over de vijfhonderd dollar kost.



Check deze directe link naar de Fanatic op de website van Epiphone voor meer specs en foto's.


zoeken
zoeken