Productnieuws 2021: Supro

Mooie kleine buizencombo's

Merknieuws 20-01-2021 14:28

Supro komt met drie kleine buizencombo's met een cool uiterlijk, een warme sound en ze zijn ideaal voor kleine gigs, maar natuurlijk vooral voor in de studio.

Goede, kleine buizenversterkers zijn al jaren een trend en er blijven nieuwe modellen bijkomen. Om bijvoorbeeld een Vox AC-30 of dikke Marshall goed te laten oversturen, ga je naar oorverdovende volume's en dat is - zeker in een thuisstudio - niet altijd fijn en mogelijk. Kleine buizenbakjes zijn dan een uitkomst. Ook met gemiddelde optredens kom je met 15W buizenpower een heel eind!

Supro, sinds een jaar lid van de Bond Audio-familie - zie deze link,  weet dat ook en het Amerikaanse merk komt met de geheel nieuwe Delta King collectie.

De Delta King 8 is een moderne versie - maar met lekker vintage looks - van de versterkers met een lage wattage, die Supro in de jaren vijftig bouwde. Het is een Klasse-A versterker met een 12AX7 buis en een 8"speaker. Met slechts 1 Watt buizengeluid krijg je een heerlijke distortion, je kan er andere (eind)versterkers mee aandrijven, of je kan rechtstreeks je DAW in. De Line out zit voor de mastervolume, waardoor je je voorversterker over zijn nek kan laten gaan en daarna de speaker kan inmixen.



De Delta King 10 heeft inderdaad een 10" speaker en heeft een uitgangsvermogen van 5W. Ook hier zien we een 12AX7-buis, plus een eindtrap met een 6V6. Ook deze versterker is Klasse A, het geeft een analoge veergalm, toonregeling voor hoog en laag, een boost-functie met FET en een FAT High Gain-modus van zustermerk Pigtronix. 



Zou de Delta King 12 dan een 12" speaker hebben? Yep! Deze versterker lijkt erg op de 10, maar dan met 15W, een extra toonknop voor je midgebied en volgens het merk een wat rauwer, Brits geluid. De versterkers zijn er in zwart met creme D-Day strepen of in tweed met zwarte strepen.



Verder komt het merk met hoge kwaliteit upgrades voor de ‘64 Super, ‘64 Reverb en de Black Magick combo's en er is een geheel nieuwe Keeley Custom 12 combo, als opvolger van de succesvolle Keely 10. En dan is er nog een vintage, analoge chorus met de zeer duidelijke en niets te raden overlatende naam Supro Chorus:




 

zoeken
zoeken