Productnieuws 2021: Collings

Signature voor Julian Lage

Merknieuws 20-01-2021 16:12

Na de succesvolle OM1 JL komt Collings nu met een elektrische gitaar voor Julian Lage: de 470JL. We bekijken de gitaar voor je van dichtbij.

Na enkele jaren preten, tekenen en testen, komt Collings met de 470 JL voor Julian Lage. Lage begon ooit als gitaarwonderkind en tegenwoordig is hij niet alleen een uitmuntend gitarist, maar ook een bandleider en componist. Hij ontving diverse Grammy-nominaties en hij speelde met vele grote jazzmuzikanten en gitaarvirtuozen, zoals met Nels Cline, die je in de huidige Gitarist terugvindt.



Na een akoestische gitaar, de OM1 JL, komt Collings nu met een elektrische gitaar voor de meestergitarist en als je alleen de specs al leest, weet je dat het een topgitaar is. De 470 JL is volledig hol, maar heeft een zogenaamde trestle block ter versteviging. Iets dat je ook bij holle Gretsches terug ziet. De body is van mahonie met een esdoorn top, terwijl de hals van mahonie is met een ebben toets. 

De Ron Ellis Ellisonic elementen - die een beetje aan de DeArmond elementen op sommige Gretsch-gitaren lijken - zijn aangesloten op DiMarzio potmeters en op de body zien we een Bigsby vibrato. De bouwkwaliteit is wat je kan verwachten van Collings. Via deze directe link lees je alle specs en info over de gitaar:

Collings 470 JL




 
zoeken
zoeken