aanmelden
Music Man St. Vincent met goldfoils
St. Vincent vertelt over haar nieuwe gitaar
Merknieuws 06-04-2021 15:49
Er is een nieuwe versie van de Ernie Ball Music Man St. Vincent Signature. Het is voorzien van goldfoil-elementen en we spraken de naamgeefster over de gitaar.

In 2016 kwam de Music Man St. Vincent op de markt, geheel ontworpen door Annie Clark, oftewel St. Vincent. Het origineel heeft drie mini-humbuckers en er verscheen een versie met twee normale humbuckers. De afgelopen jaren zagen we diverse kleuren de revu passeren, er kwam een betaalbare Sterling-versie en nu is er een vernieuwd model.Goldie, zoals het model heet, is verkrijgbaar in donkerrood, zwart en goud en wijkt op meerdere manieren af van de normale St. Vincent. De gitaar heeft nog steeds een body van okoume, maar nu met een esdoorn hals met een ebben toets (palissander bij de wijnrode) en een omgekeerde kop. De slagplaat is een stuk kleiner geworden, de brugzadels zijn van messing en het meest opvallende zijn de drie goldfoil-elementen. Dit lijkt een terugkeer naar de gitaar waar St. Vincent in het begin van haar loopbaan veel mee te zien was. De Harmony Bobkat uit '67.In het volgende magazine lees je een interview met haar, waarin ze ook over Goldie vertelt.


En wil je weten hoe de gitaar klinkt? Afgelopen weekeinde trad St. Vincent op bij Saturday Night Live, met de gitaar, drie geweldige achtergrondzangeressen en Jason Falkner opn gitaar, Justin Meldal-Johnsen op bas, Mark Guiliana op drums en Rachel Eckroth op de Wurlitzer: