Walrus Audio Polychrome analoge flanger

Nieuwste in de reeks modulatie-effecten van Walrus Audio

Merknieuws 12-05-2021 11:05

Het in Oklahoma gevestigde Walrus Audio breidt de lijn van modulatie-effecten uit met de Polychrome flanger. Dit analoge pedaal is, zoals we van Walrus Audio verwachten, alles behalve conventioneel.

De layout van de knoppen komen bekend voor bij eigenaren van de Julia Chorus en Lilian Phaser. Met de schakelaars voor Shape en Voice kies je het type flange. Zet de Voice-schakelaar omhoog voor een complex en hoekig geluid met minder laag. Mocht de spanning daardoor nog niet hoog genoeg zijn, kun je willekeurige LFO toevoegen met de Shape-schakelaar.

Met de knoppen voor Rate, Depth, Sweep en Feedback pas je de flange aan naar wens. Ster van de show is de knop D-F-V (dat staat voor Dry-Flange-Vibrato), waarmee je van een volledig droog signaal met de knop helemaal links, naar een klassiek flanger-geluid met de knop in het midden. Draai je hem helemaal open, dan krijg je een volledige vibrato.

Verder zien we een aantal dingen terug die we inmiddels van Walrus Audio gewend zijn. De input en output zitten aan de bovenkant van het pedaal, zodat je meer ruimte overhoudt op je bord. Met de 'soft switch' schakel je het effect bijna geruisloos in de true-bypass modus. De heldere LED staat dan uit.

Meer informatie vind je op www.walrusaudio.com en www.face.be (importeur)

zoeken
zoeken