Gibson Generation Collection

De meest betaalbare in Montana gebouwde akoestische serie

Merknieuws 22-09-2021 12:40

De akoestische gitaren zijn gemaakt van massief Sitka sparren en notenhout en beloven een bijzondere speelervaring door de in de zijkant gemonteerde Player Port.

Uit de archieven
Gibson heeft uit zijn archieven een idee uit 1964 gebruikt van een aan de zijkant gemonteerd klankgat. Dit hebben ze gemoderniseerd en uitgewerkt voor de nieuwe serie akoestische gitaren. En, ze behoren tot de meest betaalbare instrumenten die het bedrijf ooit heeft gemaakt.


Generation Collection G-45

De Generation Collection bestaat uit vier modellen - het salonmodel G-00, de J-45-achtige G-45, de jumbo cutaway G-200 en de G-Writer - en ziet het debuut van de Player Port, een ontwerpkenmerk waarvan Gibson zegt dat het de gitarist een perfecte klank- en speelervaring biedt.


Generation Collection G-200

Gebouwd in Bozeman, Montana, dezelfde fabriek waar ook de Gibson core US lijn wordt gebouwd, waarmee de Generation Collection zijn DNA deelt. Over de hele linie zien we massief Sitka sparren voor het bovenbladen en massief notenhout voor achter- en zijkanten. De halzen zijn voorzien van een getekende ebben toets.


Generation Collection G-Writer

De modellen hebben een iets dunner bodyprofiel, een Advanced Response halsprofiel voor een soepele bespeelbaarheid, en een vlakkere 16" toetsradius die ze zeker een meer eigentijdse feel zal geven.


Generation Collection G-00

Terwijl de G-00 en G-45 volledig akoestisch zijn, zijn de G-Writer en G-200 uitgerust met L.R. Baggs Bronze systeem, met de voorversterker knoppen discreet gemonteerd in het klankgat.

Er zijn ook enkele andere subtiele cosmetische verschillen. De G-00 en G-45 hebben dot inlays, terwijl de G-Writer en G-200 G-Collection streepjes aan de bovenkant van de toets hebben als positiemarkering.

Elke gitaar is verder voorzien van een ebbenhouten brug, TUSQ topkan en Grover Mini Rotomatic stemmechanieken. Ook de constructietechnieken zijn vergelijkbaar, met traditionele scalloped X-bracing en halzen die met een compound zwaluwstaartverbinding aan de body zijn bevestigd, met huidenlijm.

De Generation Collection is een frisse kijk op de Gibson klassiekers van weleer, met de G-45 als het werkpaard van de serie, de G-200 voor de grote jumbo akoestische gitaarklanken, terwijl de G-Writer cutaway een cutaway dreadnought vorm heeft voor een beetje dreun achter je akkoorden. De G-00 voelt aan als een update van de geliefde L-00 en komt op een moment dat de kleine akoestische gitaar nog nooit zo populair is geweest.

www.gibson.com

zoeken
zoeken