Nieuwe James Hetfield Snakebyte onder de 2022 modellen van ESP

Maar liefst 46 nieuwe modellen voor het komende jaar

Merknieuws 03-02-2022 09:02

Onder de naam 'ESP Presents 2022 Phase 1' heeft de Japanse gitaarbouwer 46 nieuwe modellen gepresenteerd, waaronder twee versies van de Snakebyte Camo, de signaturegitaar van Metallica frontman James Hetfield. Kijk hier op Gitarist.nl naar de anderhalf uur durende Phase 1 video van ESP waarin alle nieuwe producten voor de winter en lente voorgesteld worden, inclusief interviews met en muziek van ESP-gitaristen!

Goed doel
ESP lanceert nieuwe versies van James Hetfields signature model: de LTD Snakebyte Camo en de ESP-versie uit de Japanse custom shop.
Nieuw is de Kuiu Camo Satin afwerking. Dit camouflage patroon is afkomstig van Kuiu, fabrikant van hoogwaardige jachtuitrusting.


De James Hetfield Signature Series Snakebyte, oorspronkelijk geïntroduceerd in 2011, heeft een gelijmde halsconstructie met een mensuur van 24.75 inch, een mahonie body, een dunne mahonie hals met U-profiel, ebben toets, 22 extra-jumbo frets, een TonePros locking Tune-O-Matic brug en staartstuk, en James' eigen EMG JH SET actieve pickups.

Van elke verkochte gitaar gaat een deel van de opbrengst naar de All Within My Hands Foundation, opgericht in 2017, een non-profit, filantropische organisatie opgericht door de leden en het management van Metallica, gewijd aan het creëren van duurzame gemeenschappen door het ondersteunen van onderwijs voor arbeidskrachten, de strijd tegen honger en andere kritieke lokale diensten. De Snakebyte's worden in mei verwacht.

Een greep uit het nieuwe aanbod van ESP
Wil je alle gitaren die nu beschikbaar komen rustig bekijken, ga dan met onderstaande link naar de ESP-website, maar hier lichten we er alvast een paar voor je uit. 

Het Phoenix model heeft een coole bodyvorm en omgekeerde kop. De top van mooi getekend esdoorn is voorzien van een doorschijnende zwarte burst. Bij de hals is een Seymour Duncan Phat Cat element geplaatst die de looks van een humbucker heeft en de klank van een P-90, en bij de vaste brug een Seymour Duncan Custom. De mensuur is 25,5 inch en hij heeft 22 roestvast stalen frets.

Deze MH-1000 is een superstrat met gewelfd bovenblad en Floyd Rose 1000 tremolo. De klank haal je uit twee Fishman Fluence Modern Humbucker elementen die zijn gemonteerd op de mahonie body met ook hier een esdoorn top, dit keer afgewerkt in 'black ocean'.

Van LTD's singlecut, de Eclipse (EC), zijn verschillende uitvoeringen toegevoegd aan de Deluxe 1000 serie. Het hier afgebeelde model heeft een top van gewolkt esdoorn met see thru purple sunburst afwerking. De elementen zijn van EMG, een combinatie van de 60 in halspositie en de 81 bij de brug. En de ebben toets is voorzien van 24 jumbo frets. 

 

Meer info: espguitars.com en sound-service.eu

zoeken
zoeken