PRODUCTNIEUWS 2022: Fender en Squier

JV Modified, compacte pedalen, folkinstrumenten, 40 jaar Squier & 60 jaar Jaguar!

Merknieuws 27-01-2022 15:01

Oké, er is geen winter NAMM Show, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe producten uitkomen aan het begin van dit kalenderjaar. Fender presenteert flink wat nieuws, waaronder Anniversary Jaguar en Squier modellen, de Hammertone pedalenlijn, nieuwe akoestische folkinstrumenten en de JV Modified serie die teruggrijpt op de in Japan geproduceerde Fenders uit de jaren '80.

Jubilea
Laten we beginnen met de Anniversary modellen, waaronder de Limited Edition 60th Anniversary Jaguar en 60th Anniversary Ultra Luxe Jaguar.


Fender 60th Anniversary Jaguar

De 60th Anniversary Jaguar is herkenbaar aan zijn asymmetrische body, gebonden toets en korte mensuur van 24 inch. De body is van elzen en hij is beschikbaar in de kleuren Mystic Dakota Red en Mystic Lake Placid Blue, beiden met meegespoten kop.


Fender 60th Anniversary Ultra Luxe Jaguar

De Ultra Deluxe versie heeft in plaats van de kenmerkende singlecoils twee Double Tap humbuckers. De snaarlengte is hier langer met de voor Fender gebruikelijke 25,5 inch en de toets heeft een compoundradius van 10 - 14 inch. Dit jubileummodel heeft ook geen tremolo, maar een vaste brug waarbij de snaren door de body worden geleid en wordt alleen in zwart geleverd.

Dan viert Squier dit jaar zijn 40-jarig jubileum, waarvoor een mooie 40th Anniversary Collection is uitgebracht, bestaande uit Stratocasters, Telecasters, Jazzmasters, Precision Bassen en Jazz Bassen, allen beschikbaar in een Gold en Vintage edition. 


Squier 40th Anniversary Stratocaster, Telecaster en Jazzmaster

De instrumenten in de Gold edition zijn in verschillende kleuren beschikbaar en hebben allemaal goudkleurige hardware en een geanodiseerde slagplaat met dezelfde kleur. Maar daar houdt de luxe uitvoering niet op, want ze zijn ook voorzien van een gebonden toets van Indiaas Laurier.
De goudkleurige slagplaat komt ook terug op veel modellen uit de Vintage edition (op de Telecaster na), maar hier in combinatie met een esdoorn toets en verouderd chromen hardware.

JV Modified
Na de jarigen hierboven in het zonnetje te hebben gezet, komen we aan bij de nieuwe JV Modified serie. Goed om te weten: JV staat voor Japanese Vintage en slaat op de Fenders die in de jaren '80 in Japan zijn gemaakt en die vaak verrassend goed waren (destijds was Japan nog een land waar goedkope gitaren vandaag kwamen). Toch zijn het niet exacte kopieën maar ze hebben allemaal een twist meegekregen, vandaar de naam Modified.

Fenders nieuwe JV Modified Serie

In de serie vinden we een 50's Stratocaster HSS, 60's Stratocaster, 50's Telecaster en 60's Custom Telecaster.
De 50's Strat heeft een hals met V-profiel. De toets met jumbo frets heeft een 9,5 inch radius. Naast de twee singlecoils is er een brughumbucker die gesplitst kan worden. 
De 60's Stratocaster heeft drie enkelspoelselementen waarbij je de dankzij de push-pull toonregelaar het halselement kan toevoegen aan standje 1 en 2. 
Ook de 50's Telecaster heeft meer sounds dankzij de vier positie schakelaar en een push-pull toonregelaar voor een uit-fase klank.
De 60's Custom Tele onderscheidt zich met de gebonden body, palissander toets en heeft dezelde schakelmogelijkheden als zijn 50's broer.

Akoestisch
Op akoestisch gebied zijn we vernieuwingen in de Paramount serie van instrumenten met een vintage voorkomen. Zo zijn er nieuwe gitaren in Parlor, Dreadnought en Orchestra model, maar ook een banjo, mandoline en resornator.


Fender Paramount PR-180E Resonator met ronde hals en Fishman element

Pedalen, pedalen, pedalen
Met de nieuwe Hammertone lijn brengt Fender negen nieuwe effectpedalen uit. Omvatte de Fender effecten tot nu toe vooral grote pedalen met veel mogelijkheden, de Hammertones hebben een compacte behuizing en zijn meer rechtoe-rechtaan in hun mogelijkheden. De range omvat een Overdrive, Distortion, Metal, Fuzz, Chorus, Flanger, Reverb, Delay en Space Delay.

 

Afhankelijk van het effect hebben de pedalen drie of vier regelaars. De modellen met drie regelaars zijn voorzien van een of twee tuimelschakelaars voor verschillende klanken.
De pedalen zijn true bypass geschakeld, werken op 9 volt, hebben de aansluitingen aan de bovenkant en zijn betaalbaar.

Meer info: fender.com

zoeken
zoeken