PRODUCTNIEUWS 2022: Taylor

Vier nieuwe gitaren: twee uit de American Dream serie en twee Grand Theater modellen

Merknieuws 02-02-2022 15:41

Dit voorjaar brengt Taylor vier nieuwe akoestische modellen uit, twee daarvan komen uit in de American Dream serie van betaalbare massieve gitaren die in Amerika worden gemaakt. De andere twee zijn Grand Theater modellen, de gitaar met kleinere body en kortere mensuur.

Grand Pacific
De AD27e Flametop die je in de hoofdfoto ziet, is een bijzondere gitaar. Ten eerste is het een Grand Pacific, Taylors meest traditioneel klinkende model. Daarbij is hij uitgekomen in de American Dream serie die is ontstaan in het eerste jaar van de pandemie waarbij vooral voorradige materialen werden gebruikt, en dat is ook hier het geval, want er is wereldwijd nog steeds een probleem met toelevering van diverse grondstoffen. Met voldoende esdoorn op de plank, heeft deze gitaar niet alleen een zij- en achterkant, maar ook een top van esdoorn. Dankzij het V-class bracing systeem, heeft meesterbouwer Andy Powers hier een traditionele klank ut weten te halen, wat nog eens benadrukt wordt door de toevoeging van D'Addario nickel bronze snaren.


Taylor AD22e

De andere American Dream gitaar is de AD22e, een Grand Concert model met zij- en achterkant van massief sapele, een mahonie top en ebben toets. Dankzij deze combinatie mag je een bluesy klank verwachten uit deze gitaar die ook qua uiterlijk doet denken aan vervlogen tijden.

Grand Theater
De jongste bodyvorm van Taylor is de compacte Grand Theater, die dankzij zijn C-class bracing system een groter geluid heeft met meer laag dan je zou verwachten van zijn formaat. 


Taylor GTe Mahogany & GTe Blacktop

De GTe Mahogany is volledig uit massief mahony opgebouwd, dus zowel de top, zij- en achterkant als de hals, die is voorzien van een eucalyptus toets.
Bij de GTe Blacktop zijn de zij- en achterkant van massief notenhout. De zwartgelakte top is van sparren en de mahonie hals heeft ook hier een eucalytus toets. Dankzij het ES-2 systeem kan je ze ook versterkt spelen en beide gitaren worden geleverd in een lichtgewicht AeroCase softcase.
Je hoort de Grand Theater modellen in de video's hieronder:

Meer info: taylorguitars.com

zoeken
zoeken