De bijzondere Kauffmann Cozy gitaar getest in Gitarist

Check de onthullingsvideo van deze gitaar van Nederlandse makelij, 'ontdekt' in een kasteel in Frankrijk...

Merknieuws 26-05-2022 08:22

In december publiceerden we het nieuws over die bijzondere in Nederland gebouwde gitaar, de Kauffmann Cozy. In Gitarist 375, juni 2022 hebben we de Cozy getest. En het is werkelijk een heel bijzondere gitaar. Lees de test in Gitarist en bekijk hier op Gitarist.nl de verschillende modellen en de hilarische onthullingsvideo!

De Cozy prijkt niet voor niets op de cover van Gitarist 375, juni 2022. De Cozy, geproduceerd in de werkplaats achter de winkel van Kauffmann's Guitar Store in Alphen aan de Rijn, heeft inmiddels wereldwijd succes. 

In Gitarist 375 testen we de Kauffmann Cozy, die ons herinnert aan de instrumenten die je soms in pandjeshuizen of oude, stoffige muziekwinkels ziet. En daar gaat het precies om bij deze gitaren. 

Dat Kauffmann vijf verschillende modellen creëert door alleen de bruggen en elementen te veranderen terwijl body en slagplaat hetzelfde blijven, is een slimme ontwerptruc, al is die niet uniek. De Cozy TL die we als testgitaar ontvangen hebben, is bijvoorbeeld uitgerust met een Tele-achtige brug; bij de TM is die vervangen door een tune-o-matic en stopstaartstuk. De CB maakt gebruik van een verkorte Tele-achtige brug in combinatie met Lollartrons, TV Jones of Lindy Fralin Twang Masters. De JM heeft een vibrato in de stijl van de asymmetrische Fenders, met een tweetal soapbar-singlecoils, terwijl de VB wordt gesierd met een Bigsby vibrato.

Lees de test in Gitarist 375, juni 2022, nu in de winkel! Of bestel 'm in onze webshop - we sturen op zonder verzendkosten te rekenen. 

Hier op de website laten we de hilarische video zien die Kauffmann publiceerde bij de onthulling van de Cozy. 

Check de verschillende modellen die Kauffmann van de Cozy beschikbaar heeft momenteel. 

 

Check alle achtergronden en modellen op de site van Kauffmann.

 

zoeken
zoeken