Tem je gain met de Boss NS-1X

De drie modi van het nieuwe Noise Suppressor pedaal voorzien in een groot aantal behoeften

Merknieuws 15-09-2023 12:20

Met de nieuwe NS-1X is Boss voor het eerst sinds de NS-2 uit 1987 weer terug op het gebied van ruisonderdrukking. De NS-1X lijkt aantrekkelijk voor high-gain metalgitaristen en -bassisten, die vaak te kampen hebben met veel ongewenste achtergrondnoise.

De Reduction-, Gate- en Mute-mode dekken een breed bereik aan ruisonderdrukking. De Reduction-mode biedt natuurlijke ruisonderdrukking voor algemene behoeften; het laat je originele respons en sustain intact, zelfs als je pickups met een lage output gebruikt.

De Gate-mode zal de eerste stop zijn voor de high-gain gebruikers: “Ultrasnelle ruisonderdrukking voor tapping, sweep-picking en zware ritmestijlen”, aldus Boss. Mute-mode doet precies wat de naam suggereert: het dempt je signaal wanneer dat nodig is.

Hoewel dit pedaal uit de X-serie de MDP-technologie (Multi-Dimensional Processing) gebruikt om “ruis op intelligente wijze te onderdrukken zonder de natuurlijke toon en het speelgevoel van een gitaar of bas te beïnvloeden”, kunnen spelers hun eigen specifieke instellingen kiezen voor optimale efficiëntie.

Met regelaars voor Threshold, Decay en Damp kun je het pedaal finetunen en er is ook een Reduction-indicator om de actuele mate van ruisonderdrukking weer te geven. De NS-1X heeft ook een effectloop die je kunt gebruiken voor distortionpedalen met veel bijgeluiden.

Meer info vind je op de site van Boss.

zoeken
zoeken