aanmelden
Nieuw merk: Lodestone gitaren
Nieuwe gitaren en bassen uit Engeland
Merknieuws 02-03-2007 16:17
Mark Gooday, baas van onder andere Ashdown en Hayden versterkers en nu dus ook Lodestone introduceerde een nieuw merk. Hij zegt tegen het Engelse blad Guitarist: “In een markt waarin het barst van gitaren die op de één of andere manier zijn afgeleid van instrumenten die 50 jaar geleden zijn ontworpen, geeft het veel voldoening om eindelijk eens met iets te kunnen komen dat nieuw en waardevol is.”Toch zijn de gitaren ondanks het moderne uiterlijk ‘gewoon’ gitaren. Kwalitatief valt er echter weinig aan te merken op de elzen body’s, geschroefde halzen en toetsen van Indiaas palissander.

De kop is een complex ontwerp dat LaidBack heet en dat voor het eerst te zien was op Trace Elliott bassen enkele jaren geleden. De topkam en de zadels worden gemaakt van een keihard keramisch materiaal voor een “maximum aan helderheid, dynamiek, harmonischen en sustain.” De Professional serie zal in Tsjechië worden gemaakt, terwijl de Artist voor een deel uit Groot-Brittannië afkomstig zal zijn.
Voor de lager geprijsde Pro lijn zal gebruik worden gemaakt van Seymour Duncan elementen, terwijl de Artist serie zal worden voorzien van elementen van het inmiddels veelgeprezen merk Bare Knuckles.

Meer info: www.lodestoneguitars.com