25.000 nieuwe gitaren per maand

Cort opent nieuwe fabriek

Merknieuws 04-05-2007 16:14

Op 27 April 2007 werd onder toeziend oog van een delegatie van de Chinese overheid in Dalian, China, de nieuwste Cort productiefaciliteit geopend door de hoogste baas van Cort, Mr.Young Park. Onder de aanwezigen bevonden zich leveranciers van hout, electronica, en hardware evenals een gezelschap internationale Cort importeurs.

Het totale landgoed waarop een tweetal fabrieksgebouwen en een hout magazijn zijn ondergebracht, is 50.000m2 groot en werd reeds voor een eventuele toekomstige uitbreiding geschikt gemaakt. De gitaarfabriek zelf beslaat een oppervlak van 11.000m2. Momenteel biedt de fabriek werk aan 550 werknemers die onder supervisie van Koreaans personeel in eigen huis worden opgeleid.

De productiecapaciteit is enorm met een maximale output van 25.000 gitaren per maand.
Met de Cort productiefaciliteiten in Korea en Indonesië brengt dit het totaal aan geproduceerde gitaren naar bijna een miljoen instrumenten per jaar, iets waarmee Cort zich tot één van de grootste gitaarfabrikanten ter wereld mag rekenen.

Cort produceert gitaren sinds 1960 (toen alleen in Korea) en staat vanaf dit prille begin garant voor een ijzersterke prijs/kwaliteitsverhouding.
In de afgelopen 10 jaar heeft Cort tevens de stap gewaagd naar het hogere prijssegment met de Masterpiece series en een groot aantal Limited Edition akoestische gitaren.
zoeken
zoeken