Diamond Pedalen

Canadese trots

Merknieuws 04-05-2007 16:18

Zoals we al eerder meldden zijn de hoogwaardige Canadese Diamond pedalen nu verkrijgbaar via importeur Electric Instruments. Het leek ons echter een goed idee even aan te stippen wat ze eigenlijk zoals te bieden hebben:

De Diamond Compressor is een zeer dynamisch en low-noise pedal die met z’n unieke ‘tilt’ EQ (niet alleen simpel hoog af) en drie knoppen makkelijk te bedienen is.

Zoek je vintage distortion of fuzz dan kun je je heil zoeken bij de Fireburst die je nog een extra zetje kunt geven door de Mid Boost in te schakelen.

De J-Drive MK3 is een Clean Boost/Overdrive pedaal. Uniek aan dit pedaal is dat de Clean Boost switch los van de overdrive te gebruiken is maar ook nog eens voor de overdrive geplaatst is, waardoor je de overdrive nog eens extra op z’n staart kunt trappen doordat je ‘m harder instuurt.

Anders dan de naam doet vermoeden, produceert de Halo Chorus niet alleen Chorus, maar ook Rotary, Vibe en Phase geluiden. Met een extern expressie pedaal kun je de snelheid met de voet controleren. Wordt geleverd met 24 volt adapter.

Voor analoge tape delay liefhebbers is er de Memory Lane, een echo met modulatie en tap tempo schakelaar. De ‘bucket brigade’ delay heeft een maximum tijd van 550ms die je instelt doormiddel van de draaiknop of met de ‘tap’ knop. Met de modulatie kun je ook het specifieke ‘wow & flutter’ effect krijgen van slippende tape echo’s zonder het risico op bandenpech. Wordt geleverd met 24 volt adapter.

Meer informatie vind je op www.diamondpedals.com.
zoeken
zoeken