Haar Guitars' nieuwe producten

VHT, Fulltone & Bogner toegevoegd aan assortiment

Merknieuws 12-09-2008 00:54

Importeur Haar Guitars in IJsselstein heeft een aantal nieuwe producten van VHT, Fulltone en Bogner in zijn assortiment. Hieronder vind je een gedetailleerd overzicht van het nieuwe materiaal.

VHT Signature X
De nieuwste creatie van VHT is de Signature X: een 3-kanaals 100-watt buizentop met een duo KT88 buizen in de eindtrap. Elk kanaal heeft z’n eigen EQ en een 3-standen pre-EQ voicingschakelaar. Bovendien kun je de output van ieder afzonderlijk kanaal trimmen van 100 naar 40 watt.

Elk kanaal heeft een boost, die je met de meegeleverde footswitch in kunt schakelen. Handig aan de footswitch is dat hij de laatst geselecteerde stand van de boost en de FX-loop per kanaal onthoudt. Het volume van de true bypass effectloop is regelbaar en de loop is serie/parallel schakelbaar. Het gepatenteerde Dynamic Sensing en Gain Stacking maken deze veelzijdige versterker compleet.

Fulltone Robin Trower Overdrive
Uit Californië komt de nieuwste effectcreatie van Mike Fuller, oftewel Fulltone. Het betreft zijn eerste signature pedaal: de Robin Trower Overdrive. Robin Trower staat bekend om zijn dynamische spel, waarbij hij veel gebruik maakt van de volumeknop op z’n gitaar. Speciaal daarvoor ontwikkelde Fulltone deze overdrive.

Om een dynamische sound te krijgen heb je veel volume nodig en op kleinere podia is dat vaak niet handig. De RTO verhelpt dat probleem. Het pedaal is rijk aan sustain en uitermate gevoelig voor de volumeknop op je gitaar. Zoals alle Fulltone pedalen is hij true bypass en hij werkt 20 uur op een 9-volt batterij. Uiteraard werkt hij ook met een 9-volt adapter en net als de Fulltone OCD kun je hem ook op een 18-volt adapter aansluiten voor meer output en headroom.

Bogner reissue: The Fish preamp
Bogner komt met een gelimiteerde heruitgave van de tussen 1990 en 1993 uitgebrachte preamp The Fish, een vierkanaals voorversterker. Destijds zijn daar slechts 250 exemplaren van gemaakt.

De Preamp draait op acht 12AX7 buizen, heeft zowel een input aan de voor- als aan de achterkant, een blauw geanodiseerd front met “chickenhead”-knoppen, 2 outputs en mastervolume- en presence-regelaars. De kanalen 1 en 2 (Country en Shark) hebben hun eigen toonregeling plus een 3-standen brightschakelaar, terwijl de kanalen 3 en 4 (Strato en Brown) de EQ met elkaar delen. Ze hebben uiteraard wel aparte gain- en volumeregelaars.

Meer info: www.haarguitars.nl
zoeken
zoeken