Gibson Dark Fire

Robotgitaar naar nieuw niveau

Merknieuws 22-12-2008 21:42

Kwam Gibson een jaar geleden nog met de succesvolle Robotgitaar, op 15 december werd alweer een nieuw innovatief ontwerp gepresenteerd: de Dark Fire. Net als de Robotgitaar komt deze gitaar eerst in de vorm van een Les Paul uit.

Gezien zijn mogelijkheden mag het instrument gerust revolutionair genoemd worden. Zo heeft de Dark Fire verbeterde robotfuncties (Robot II: minder stroomverbruik, kleinere mechanieken, vernieuwde processor) en is hij uitgerust met een piëzo-element in de brug. In de halspositie zit een P-90H element en bij de brug een Burstbucker 3. Zes relais geven de mogelijkheid om uit twintig verschillende element/spoelcombinaties te kiezen en het piëzosignaal kan traploos gemengd worden met het elektrische.

De gitaar heeft een conventionele volume- en toonregeling, maar ook een 4-bands parametrische EQ/voorversterker, door Gibson ‘Chameleon Tone Technology’ gedoopt. Het hart van de Dark Fire is de Master Control Knob (masterregelaar) voor het schakelen tussen elementen, EQ-instellingen en het stemmen. Voor deze instellingen zijn er acht fabrieks- en 24 gebruikerspresets.

Verder kan de gitarist kiezen uit achttien verschillende stemmingen, die binnen een seconde zijn uitgevoerd. Mocht de batterij onverhoopt leeg zijn – volgens Gibson na zo’n vijfhonderd keer stemmen – dan kun je ook zelf aan de stemmechanieken draaien. Bij de gitaar worden een audio-interface en versies van Native Instruments’ Guitar Rig 3 en Ableton Live 7 geleverd.

Wat wij ervan denken? Klinkt als een fantastische gitaar die helemaal klaar is voor deze tijd, en toch volledig analoog. Wat wil je nog meer? Nou, erop spelen bijvoorbeeld… De Dark Fire wordt wereldwijd over maximaal vierhonderd winkels verdeeld en de enige gelukkige in Nederland is Max Guitars in Den Haag. Allemaal naar de hofstad dus!

Meer info: gibson.com
zoeken
zoeken