Gibson limited editions

‘Inspired By’ Mike Bloomfield & Limited Runs

Merknieuws 25-03-2009 00:40

Gibson blijft komen met nieuwe uitvoeringen van bekende modellen in een gelimiteerde oplage. Zo is er aan de ‘Inspired By’-serie een Mike Bloomfield Les Paul toegevoegd , waarvan er driehonderd worden gemaakt.

De Mike Bloomfield Les Paul is uitgevoerd met Burstbucker 1 en 2 elementen en stemmechanieken met metalen knoppen. De bouwers van de Gibson customshop moesten de gitaar reconstrueren uit foto’s, verhalen en opnames, want het is niet bekend waar het origineel is. Er wordt gezegd dat Bloomfield de gitaar kwijtraakte aan een clubeigenaar, als compensatie voor het niet komen opdagen voor een optreden.

Verder is de ‘2009 Limited Run’-serie uitgebreid met de Holy Explorer gitaar en de Grabber II bas. Van beide instrumenten worden er 350 gemaakt. De Explorer heeft een mahonie body met uitgefreesde gaten, waardoor hij gelijk de aandacht trekt.

De Grabber II is een vervolg op de Grabber G1 uit de jaren ’70. Had het origineel nog een geschroefde hals, bij de nieuwe versie is hij gelijmd om de sustain te vergroten. Gelijk gebleven zijn de esdoorn body, de enkele humbucker en de eigenzinnige brug.
zoeken
zoeken