Groove Street pedalen

Gebouwd door Ed’s Customshop

Merknieuws 19-06-2009 12:37

Edwin Thoen van Ed’s Customshop timmert al enkele jaren aan de weg met eigenzinnige effectpedalen. Zo heeft hij onder andere de Pico Plexi Head ontwikkeld, een 0,5 watt buizenversterker ter grote van een effectpedaal.

Dat Ed’s producten, die duidelijk het uiterlijk van een boetiekpedaal hebben (geen mooie fabrieksafwerking), het goed doen, blijkt wel uit het feit dat niemand minder dan Richie Kotzen de Pico Plexi Head gebruikte voor de opname van Everything Good, een nummer dat te horen is op zijn MySpace-pagina.

Daarnaast bouwt Ed’s Customshop sinds kort de Groove Street pedalen voor de Brusselse muziekwinkel met dezelfde naam. Deze pedalen zijn ontworpen door Edwin van Bunderen van Groove Street, in samenwerking met Edwin Thoen. De reeks omvat al een Pedal Variac (een variabele effectvoeding waarmee je een verzwakte batterij kan simuleren), True Bypass Loop, Boost, Distortion, Buffer en Treble Booster. Binnenkort komt daar nog een analoog delaypedaal bij.

De Groove Street effecten zijn alleen in Brussel verkrijgbaar, dus je moet maar even een tussenstop plannen als je binnenkort op doorreis bent naar een zuidelijke vakantiebestemming.

Meer info: www.groovestreet.be en www.edscustomshop.com.
zoeken
zoeken