Jeroen Paul Thesseling promoot Hellborg

Naast Warwick bassen nu ook versterkers

Merknieuws 07-12-2009 09:18

Jeroen Paul Thesseling speelt al sinds 1993 op Warwick bassen, maar vanaf nu gebruikt hij ook de Hellborg versterkers van deze Duitse bouwer. Thesseling zal een Hellborg stack op het podium hebben staan tijdens de komende Obscura- en Pestilence-tours. Voor opnames van beide bands zal hij in de studio Hellborg preamps gaan gebruiken.

Thesseling speelt sinds eind 2007 bij de Duitse technische deathmetalband Obscura en heeft de laatste plaat ‘Cosmogenesis’ ingespeeld. Sinds oktober bast Thesseling ook weer bij het Nederlandse Pestilence, dat sinds dit jaar weer helemaal terug in beeld is. Begin jaren ’90 speelde Thesseling al bij Pestilence en hij is te horen op de laatste plaat uit die periode: ‘Spheres’.

Jeroen Paul Thesseling staat bekend om zijn technisch spel, bij voorkeur op 6-snarige fretloze Warwick bassen. De laatste jaren heeft hij zich verdiept in microtonale muziek. Thesseling gaat vanaf januari op tour met Obscura door Europa, samen met o.a. The Black Dahlia Murder, 3 Inches of Blood en Necrophobic.

Meer info:
www.warwick.de/Jeroen Thesseling
www.warwick.de/Hellborg

zoeken
zoeken