Musikmesse Frankfurt

Alvast een paar nieuwtjes!

Merknieuws 06-04-2010 01:23

De Musikmesse Frankfurt is en blijft een feest. Ook al waren er dit jaar wat minder stands en pakten sommige standhouders minder uit dan anders, je kunt er eindeloos rondlopen tussen de nieuwe spullen, kletsen met ontwikkelaars en beroemdheden aan het werk zien. Voor de redactie van Gitarist is het de ideale gelegenheid om overzicht te krijgen van alles waar we in 2010 over zullen schrijven. In de komende editie van Gitarist vind je een uitgebreid verslag, in dit nieuwsbericht belichten we alvast twee nieuwe producten.

Op de Musikmesse zagen we introducties van onder meer Line 6 Variax gitaren, TC Electronic bascombo’s, Vox Virage II gitaren en de Gibson Slash Appetite Signature. Daarover meer in de volgende editie van Gitarist. Hier belichten we de Markbass DV Mark en de Morpheus Capo.

Markbass DV Mark
Tot het belangrijkste nieuws van de Musikmesse behoort ongetwijfeld de lancering door Markbass van een complete gitaarversterkingslijn onder de naam DV Mark. Net als vorig jaar met de introductie van de effectserie, pakt Markbass het meteen groots aan. Frank Gambale, die later dit jaar een signatureversterker krijgt, prees in Frankfurt het nieuwe geesteskind van Marco De Virgiliis aan. De nieuwe reeks bestaat uit maar liefst drie buizentops, de Hiram Bullock signature-transistortop, twee buizeneindversterkers en een 1000-watt digitale eindversterker. Verder zijn er drie 1x12 en twee 2x12 combo’s (buizen en transistor) en een aantal speakerkasten met verschillende luidsprekerconfiguraties. En als kers op de taart omvat de serie ook nog drie effectpedalen, waaronder een klasse A1 chorus/reverb.

Alle DV Mark versterkers zijn uitgerust met een Continuous Power Control – dé trend van dit moment - waarmee het uitgangsvermogen traploos kan worden ingesteld van 1 (klasse A) tot 40 watt (klasse AB). Een ingebouwde microprocessor stuurt de voltages van de buizen zodat de versterker op elk moment maximaal presteert. Je kunt deze processor, de ASTC, ook op je computer aansluiten om het functioneren van de buizen te controleren.
Meer info: www.wils.nl

Morpheus Capo
Vorige maand bespraken we in Gitarist de Morpheus DropTune, een pedaal waarmee je elektronisch omlaag kunt stemmen. De andere kant op kan nu ook, met de Capo. Morpheus introduceerde het pedaal tijdens de Musikmesse in Frankfurt. Met de Capo kun je de stemming van je gitaar in zeven stappen van een halve toon tot maximaal drieëneenhalve toon verhogen, vergelijkbare met het plaatsen van een echte capo in het gebied van de eerste zeven frets. Verhogen met een volledige octaaf is ook mogelijk, maar echt uniek is de Octaver/12-string-feature, waarmee je een twaalfsnarige gitaar kunt simuleren. Deze functie voegt een octaaf toe aan snaar 3 t/m 6, maar verdubbelt snaar 1 en 2, net als bij een echte 12-string.
Meer info: www.voerman.nl
zoeken
zoeken