Pigtronix Class A Boost

Elegant nieuw boostpedaal

Merknieuws 29-07-2011 15:37

De Pigtronix Class A Boost is een nieuwe voorversterker in pedaalvorm. Het cleane boostpedaal heeft een elegante zwart/witte behuizing en een enkele bedieningsknop. Volgens Pigtronix maakt het effect het geluid van elk instrument of andere geluidsbron vetter, dankzij het ‘Class A J-FET’-ontwerp.

De Class A Boost versterkt het signaal van passieve of actieve elementen en zelfs lijnsignalen tot 20db, zonder het te oversturen. Het geluid en karakter van je (bas)gitaar blijft dus volledig intact. Het pedaal werkt ruisvrij, waardoor hij overal in een effectketen ingezet kan worden. De voorversterker voegt extra punch en output toe aan iedere klassieke overdrive en voert gainpedalen fluitend naar nieuwe niveaus van verzadiging.

De Class A Boost is volgens Pigtronix eveneens ideaal om direct voor een buizenversterker te plaatsen. Het effect voegt dan een extra vette laag aan het geluid toe, zonder ongewenste oversturing of ruis. Het pedaal werkt prima op een 9-volts batterij, maar wordt geleverd met een Pigtronix 18-volts adapter voor een superieure headroom en maximale stootkracht.

Bekijk hier een demonstratie door Eric Krasno (Soulive):

zoeken
zoeken