Guild Acoustic Design-serie

Negentien nieuwe modellen

Merknieuws 27-09-2011 12:41

Guild komt met de nieuwe Guild Acoustic Design (GAD)-serie. De Amerikaanse gitaarfabrikant introduceert in totaal maar liefst negentien nieuwe (elektro-)akoestische modellen in diverse bodystijlen, zoals klassiek, dreadnought, concert, jumbo en orchestra.

De GAD-serie is gebouwd met als uitgangspunten een soepele bespeelbaarheid, een rijke klank en een goede prijs/kwaliteitverhouding. Zo hebben alle gitaren een slanke hals met een zijdeglans afwerking en zijn ze vervaardigd van massief hout.

De F-150R is geïnspireerd op Guilds klassieke jumbo's en heeft een bovenblad van sparrenhout en zij- en achterkanten van palissander, wat de gitaar een krachtig geluid en veel volume geeft. Hij heeft een toets en brug van palissander, ivoorkleurige hals- en bodybinding en parelmoeren blokinleg. De elektro-akoestische variant hierop is de F-150RCE, met een Venetiaanse cutaway en een Fishman elementsysteem.

Met de F-130CE en de F-130RCE biedt de serie twee elektro-akoestische orchestra-modellen met een palissander toets en brug, parelmoeren positiestippen, een 44,5 mm topkam, bodybinding en Fishman elementsysteem. De CE heeft zij- en achterbladen van mahonie, waardoor hij een gearticuleerde, heldere klank heeft. De RCE heeft dankzij de palissander zij- en achterkanten rijke, warme bastonen en een helder midden en hoog.

De D-125 dreadnought en zijn 12-snarige broertje de D-125-12hebben beide een body die geheel uit mahonie bestaat en een toets en brug van palissander. Ze hebben een goed gebalanceerd geluid met een helder en strak laag, warme middentonen en een afgerond hoog. Deze veelzijdige gitaren zijn geschikt voor een uiteenlopende reeks muziekstijlen.

zoeken
zoeken