Roland & Boss najaarsnieuws

Nieuwe effecten en looper van Boss

Merknieuws 10-10-2011 11:10

Via ‘Roland Connect 2011’ worden de nieuwe Roland en Boss producten van dit najaar voorgesteld. Op de website van het bedrijf kun je uitgebreide informatievideo’s en afbeeldingen bekijken. Gitarist pikte drie items uit de nieuwe lichting Boss producten.

 

FB-2 Feedbacker/Booster

De FB-2 Feedbacker/Booster is een veelzijdig en expressief boosterpedaal. Met een korte draai aan de knoppen character en tone is er gemakkelijk van sound te wisselen. Van een cleane boost naar een krachtige midboost en een heldere trebleboost. Naast de booster zit er ook een feedback-functie in het pedaal. Door de voetschakelaar ingedrukt te houden krijg je een soepele en natuurlijke feedback. De FB-2 vindt automatisch de 'sweet spot' en vervormt het geluid vervolgens tot een authentieke feedback.

BC-2 Combo Drive

Het compacte BC-2 pedaal genereert in essentie het geluid van een klassieke AC comboversterker. Via de soundknop worden diverse klankparameters beïnvloed en is het geluid vergaand aan te passen: van een zuiver clean geluid tot crunch en een smeuïge overdrive met een lange sustain. De eq betaat uit een treble- en bas-knop.

RC-300 Loop Station

Met de veelzijdige RC-300 wil Boss de ‘loop-rage' verder uitbouwen. Naast drie synchroon lopende stereosporen, elk met een eigen volumeregelaar en bedieningspedaal, bevat hij diverse effecten, een expressiepedaal en een uitgebreid bedieningspaneel. De RC-300 kan met allerlei muziekinstrumenten worden gebruikt, maar ook zangers kunnen via de XLR-ingang met fantoomvoeding naar hartelust experimenteren. Op het interne geheugen kan zo’n drie uur aan stereo audiomateriaal worden opgeslagen. Via de usb-poort kunnen afgewerkte loops extern gearchiveerd worden en is het mogelijk om wav-bestanden te importeren en te exporteren.

zoeken
zoeken