Gibson Firebird X is uit

In een oplage van 1800 stuks

Merknieuws 04-10-2011 15:10

In de jaren zestig lanceerde Gibson de klassieke Firebird, op 30 september 2011 komt de Amerikaanse gitaarbouwer met een totaal nieuwe versie van deze solidbody: de Firebird X. Met een grote hoeveelheid nieuwe technologie is het een bijzondere hightech-gitaar geworden.

De nieuwe gitaar werd een jaar geleden al aangekondigd, maar Gibson vond het noodzakelijk nog verder aan de ontwikkeling van het revolutionaire instrument te werken. De Firebird X wordt nu in een gelimiteerde oplage van 1800 stuks uitgebracht en wordt geleverd in twee finishes: de Redolution en Bluevolution. De nieuwe Firebird is volgeladen met allerlei effecten. Zo zit er een automatische stemmer op de gitaar, beschikt hij over ingebouwde digitale effecten die gebaseerd zijn op computer plug-in-technologie (die volgens Gibson analoog klinken) en is de gitaar in staat om via Bluetooth draadloos verbinding te maken met pedalen.

President-directeur van Gibson Henry Juszkiewicz is erg blij met het technische hoogstandje: “Innovatie is altijd de drijvende kracht achter Gibson geweest en de Firebird X is niets anders dan baanbrekend”, aldus Juszkiewicz. “De Gibson Firebird X is de meest technologisch geavanceerde gitaar die ooit gemaakt is.”

Video’s van de Firebird X zijn te zien op:
https://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Firebird/Gibson-USA/Firebird-X/Media.aspx

 

zoeken
zoeken