TonePrinten met je smartphone

Gratis TC Electronic app voor iPhone

Merknieuws 09-11-2011 13:48

TC Electronic lanceerde eerder dit jaar de TonePrint pedalen, waarmee je via een USB-aansluiting de instellingen van je favoriete gitaristen in TC Electronic delay-, chorus-, vibrato-, flanger- en reverbpedalen kunt laden. Met de TonePrint app voor iPhone hoef je nu niet eens meer je computer erbij te pakken.

Elke TonePrint is omgezet in een uniek magnetisch signaal dat door de luidsprekers van je smartphone via de elementen van een elektrische gitaar in het pedaal terecht komt. Het enige dat je hoeft te doen is een gitaar aansluiten op een TonePrint pedaal en vervolgens de smartphone voor het gitaarelement te houden, terwijl de TonePrint app het pedaal via de gitaar instraalt. In de gratis app vind je alle beschikbare TonePrints, die zijn opgeslagen als mp3. Hierdoor is geen internetaansluiting nodig om je instellingen naar de pedalen te zenden.

De TonePrint pedalen zijn allen uitgerust met vier knoppen, zodat je zelf het geluid naar hartenlust aan kunt passen. Artiesten als Paul Gilbert, Steve Morse en John Petrucci hadden echter nog meer parameters om aan te passen. Je haalt met een TonePrint dus meer dan alleen een preset binnen, het is een tot in het kleinste detail aangepaste sound van de artiesten in kwestie. Deze instellingen kun je overigens zelf weer naar smaak aanpassen.

Pedalen van TC Electronic met TonePrint functionaliteit zijn de Flashback Delay, Vortex Flanger, Corona Chorus, Hall of Fame Reverb en Shaker Vibrato. Een Android app moet in december verschijnen.

https://www.youtube.com/v/vMt_0WVx9XE?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

zoeken
zoeken