NAMM Show 2012: vers van de beurs

Roland, Ibanez, Genz Benz en Electro-Harmonix

Merknieuws 18-01-2012 13:23

De NAMM Show in L.A. is vandaag begonnen met de preview day voor de pers. We hebben de eerste nieuwe producten kunnen bekijken: De GT-100 van Boss viel ons op, net als de 25th Anniversary Ibanez RG, de Genz Benz Focus LT Bass Cabinets en de Electro-Harmonix Analogizer. Ook liepen we langs bij de EVH stand om te kijken wat er voor 2012 op stapel staat.

25 jaar Ibanez RG 
Ibanez viert dit jaar het vijfentwintigjarig bestaan van het bekende RG model. De RG1XXV heeft volgens de Japanse gitaarbouwer de beste functies waar RG spelers van houden. Als we de jaren ’80 verantwoorde kleuren Fluorescent Pink en Fluorescent Yellow even buiten beschouwing laten kan Ibanez daar nog wel eens gelijk in hebben! De body is  van Amerikaans lindenhout met  DiMarzio IBZ humbuckers bij de hals en brug en een enkelspoels element in het midden, zoals ook we van de RG Premium lijn gewend zijn. Wat niet mag ontbreken is de welbekende, snelle RG Wizard hals uit vijf stukken walnoot- en esdoorn.  De RG1XXV is daarnaast uitgerust met een Ibanez Edge-Zero II tremolo met een Zero Point System 3FE. 

Lichtgewicht bassen van Genz Benz
Genz Benz brengt een nieuwe serie compacte, lichtgewicht bas kabinetten uit die alsnog rake klappen uit kunnen delen op het podium. Deze Focus LT kabinetten produceren een strakke baslaag, een keelachtig midden en heldere klanken in het hoog. Volgens Genz Benz ideaal om te gebruiken in combinatie met de Genz Benz Shuttle lichtgewicht toppen. De Focus LT’s  speakers moeten voor een warme, organische klank zorgen. De modellen zijn stuk voor stuk uitgerust met compression tweeters, 1/4” en Speakon aansluitingen en tweeter level controls. De kabinetten zijn verkrijgbaar als 200, 300 en 600 watt uitvoering.

Op bezoek bij de EVH stand
Gitarist liep ook even langs bij de EVH stand van Eddie van Halen. In Gitarist 251 kon je lezen dat de EVH 5150 III 50 watt versterker eindelijk verkrijgbaar is. Ook zijn de verschillende EVH Wolfgang USA gitaren aan een facelift onderworpen met onder andere nieuwe kleuren. Bekijk hieronder het gesprek dat we bij de EVH stand hadden.

https://www.youtube.com/v/vNmFrfKXIJk?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">  

Toonwarmer van Electro-Harmonix
Klachten dat je sound te digitaal klinkt? Electro-Harmonix zorgt voor een oplossing met de Analogizer. Het pedaal is speciaal gemaakt om je digitale gear wat warmte mee te geven. Is je toon al warm? Dan dikt de Analogizer deze gewoon aan. Het pedaal verzorgt volgens Electro-Harmonix  de organische toon van een analoog echopedaal, maar dan zonder de lange echo tijden. Het pedaaltje heeft knoppen voor Gain, Spread, Blend en Volume. Met Spread kun je de echo tijd van het pedaal aanpassen van 3,5 tot 65 milliseconden. Bij de lagere instellingen zorg je voor een warmer geluid, hogere instellingen zorgen voor een dikker geluid. Met de gain knop kun de Analogizer gebruiken als boostpedaal.

Boss GT-100, de opvolger van de Boss GT-10
Roland presenteerde de langverwachte opvolger van de Boss GT-10, de GT-100. De versterkermodellering is volledig vernieuwd zodat je als gebruiker klassieke versterkerklanken kan reconstrueren en nieuwe COSM-klanken kunt creëren. De Ex Tone-modus is uitgebreid met nieuwe amp costumize- en od/ds customize functies. Dit allemaal in de stevige behuizing waar Boss bekend om staat.

Gitarist is ter plaatse
Steven Faber, onze hoofdredacteur tests, is nu aanwezig op de NAMM in Anaheim Californië. Daarnaast gaat hij ook op bezoek bij Fender en Taylor. Je kunt hem volgen via het Gitarist Twitter account waar hij updates en foto's plaatst.

 

 

zoeken
zoeken