aanmelden
4de Guitar Matrix - zondag 24 mei, Paard van Troje, Den Haag
Met Sena Young Talent Guitar Awards, Plug n Play Creation Orchestras en veel meer - schrijf je in!
Events 17-04-2015 12:05
Amsterdam Electric Guitar Heaven is het inmiddels vermaarde gitaarfestival dat in allerlei hoedanigheden naar buiten treedt. De eerste drie editie van Guitar Matirx, in aanloop naar de finale met de Midsummer Night Special op 20 en 21 juni, zijn achter de rug, de 4de editie in Pard van Troje Den Haag, 24 mei, komt eraan. Je kunt komen luisteren, maar je kunt zeker ook meedoen. Als je jong bent kun je meedingen naar de Sena Young Talent Guitar Award. Jong n oud kunnen meedoen aan de Plug n Play Creation Orchestra's.
Gitarist is partner van Guitar Matrix en Amsterdam Electric.

Er staat veel te gebeuren de komende maanden rondom Guitar Matrix, Amsterdam Electric en Sena Young Talent Guitar Awards. Drie evenementen die bij ekaar horen, door het hele land plaatsvinden en een grootse finale krijgen in het weekend van 20 en 21 juni in Amsterdam met de Midsummer Night Specal. Over dat weekend kun je alles lezen door hier te klikken.

Hieronder vind je het programma van 24 mei Guitar Matrix in Paard van Troje. Tickets a € 7,50 kan je onlne bestellen.

GUITAR MATRIX is een evenement vol clinics, interviews en optredens. Ook zijn er testrooms, presentaties en afstelbeurten van diverse bedrijven en gitaristen. Je kunt zelf meespelen in het ‘Plug ‘n’ Play Creation’ gitaarorkest of je vaardigheden laten horen bij de ‘Sena Young Talent Guitar Awards’. ’s Middags zijn er optredens van topgitaristen als Wojtek Justyna, Bag Of Bones, Menno Gootjes en Bobby Jacobs en ‘s avonds van The Womb en The Mysterons.

  Wojtek Justyna Tree… Oh!?

Sena Young Talent Guitar Awards 2015 
Je kan je nog inschrijven voor deze laatste voorronde Sena Young Talent Guitar Awards (SYTGA) 24 mei! Sinds 2012 is dit dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde gitaristen die elektrisch gitaar spelen. Met categorieën t/m 17 jaar en t/m 30 jaar biedt de SYTGA kansen en prijzen voor gitaristen in twee leeftijdscategorieën. Of je nou pop, blues, rock, jazz, klassiek of experimenteel speelt: iedereen die elektrisch gitaar speelt in alle stijlen is welkom! Naast een custom Panucci en een cd-productie t.w.v. 5000 euro voor de winnaar t/m 30 jaar, zijn er diverse andere prijzen te winnen. Niet alleen de winnaar valt in de prijzen! Schrijf je in via: www.guitarmatrix.nl

Er zijn vier voorrondes, in Heerlen, Amsterdam, Ulft en Den Haag. De Halve Finale vindt plaats tijdens het Amsterdam Electric weekend in Amsterdam, op 20 juni in Q-Factory. De finale vindt plaats op 21 juni in het Bimhuis, Amsterdam.

Lees het interview met de winnaar van 2012 in de categorie tot en met 30 jaar, Maarten Moerland, elders op Gitarist.nl. Klik hier.

Plug ‘n’ Play Creation Orchestra’s
Tijdens alle Guitar Matrix events is er telkens een Plug ‘n’ Play Creation Orchestra. Dit is een gitaarorkest dat na een repetitie zal optreden met een bekende gitaarsolist. Deelnemers mogen eigen muziekfragmenten inbrengen en je maakt samen on-the-spot muziek onder leiding van de dirigent-met-gitaar-om-de-nek. Alle niveau’s doen mee en iedereen is van harte welkom: jong en oud, hobbyist en prof! Meedoen? Schrijf je in via www.guitarmatrix.nl

The Womb
The Womb, voorheen Pop Up Animal Kids, trok zich 2 jaar geleden terug in de kelder van een oud schoolgebouw om een eigen geluidsstudio te bouwen waar ze ongestoord konden experimenteren, componeren en opnemen. Dit heeft geresulteerd in een nieuw geluid, een nieuwe bezetting, een nieuwe bandnaam en een album. The Womb speelt een uitgebreide mix van stijlen die samen komen door hun gedeelde prefix: psychedelica. Laat je meenemen door de hypnotiserende meestemmigheid, melodische baslijnen en de dromige akkoorden van deze nieuwe Haagse band.

The Mysterons
Vijf jonge Amsterdammers leerden elkaar kennen op het Conservatorium en deelden een zwak voor psychedelische grooves uit de jaren 60 en 70. Het liefst mét overstuurde orgelklanken en gitaar-riffs erin. The Mysterons is een afspiegeling van deze gedeelde voorliefde, want zo klinkt de band zelf ook. ‘Psych, groove-‘n-garage’ is hoe ze hun geluid zelf omschrijven. De met Lou Rhodes vergelijkbare stem van zangeres Josephine van Schaik maakt de catchy nummers van The Mysterons compleet.Amsterdam Electric Guitar Heaven Midsummernight Special
weekend van 20 en 21 juni

* zaterdag 20 juni - Q-Factory Amsterdam
Met de halve finale van de Sena Young Talent Guitar Awards plaats. De gitaristen die zich hebben geplaatst via de landelijke voorrondes zullen in de Music Matrix | Q-Factory strijden om een finaleplaats in het Bimhuis de volgende dag. Met optredens van het Amsterdamse trio My Baby en The Allman Brothers Tribute met Pablo van de Poel (DeWolff) en Vedran Mircetic (De Staat) belooft deze avond echt te gaan rocken! Verder ook diverse unieke gitaarduo’s waaronder Rene van Barneveld met Wouter Planteijdt, Florian Maier met Izhar Elias, Pablo van de Poel met Vedran Mircetic en Ruben Hoeke met Leif De Leeuw, bedrijvenmarkt, testrooms en afstelbeurten, diverse clinics en optredens.
Klik hier voor meer informatie

* zondag 21 juni – Bimhuis, Amsterdam
Een groots programma met overdag de Finale van de Sena Young Talent Guitar Awards en het Plug ‘n’ Play Creation Orchestra met Dany Lademacher als solist. ‘s Avonds zal zullen viervoudig Grammy-winnaar Larry Carlton zijn band het festival afsluiten met een volledig concert! Met ook nog het gitaarduo Anton Goudsmit en Reinier Baas, Eddy Zoëy als presentator en Jan Akkerman die de prijs zal uitreiken, is dit een dag die geen enkele gitaarliefhebber mag missen!
Klik hier voor meer informatie.

https://guitarmatrix.nl/ 

 

Wat al heeft plaatsgevonden:  

Guitar Matrix Oost-Nederland
zaterdag 16 mei,
 DRU Cultuurfabriek Ulft  
Naast voorronde Sena Young Talent Guitar Awards, Plug ‘n’ Play Creation Orchestra, bedrijvenmarkt, testrooms en afstelbeurten diverse clinics en optredens van onder meer Vedran Mircetic (De Staat), Ferdi Jolij, Alan Gascoigne en Rocco Ostermann. De bekendmaking van de SYTGA-winnaar van die dag en de uitreiking van de publieksprijs vinden plaats in de Guitar Heaven-tent van het aangrenzende Coverland-terrein, waar de Sena sessieband o.l.v. Leif de Leeuw (foto), met o.a. gastgitaristen Ferdi Jolij, Alan Gascoigne, Dries Bijlsma, Ronald Bekking, Joop Wallerbosch, André Winkelhorst, Rocco Ostermann en Roger Heerink en Hooked on Guitars o.l.v. Meindert Bussink, de avond zullen besluiten.  
Klik hier voor meer informatie.

De eerste Guitar Matrix vond plaats op zaterdag 7 maart in De Nieuwe Nor, Heerlen
Tijdens de eerste Guitar Matrix in Heerlen kwam een enorm uitgebreid programma voorbij. Natuurlijk de hierboven genoemde voorronde Sena Young Talent Guitar Awards en het Plug ‘n’ Play Creation Orchestra, onder leiding van Wiek Hijmans en solist Joop Wolters. Ook: bedrijvenmarkt, testrooms en afstelbeurten. 

Optredens en clinics zijn er van: 
* Dany Lademacher’s Wild Romance 
* Marcel Singor
* Joop Wolters
* Jack Pisters
* Tesla Coil (Aart Strootman & Wiek Hijmans)
https://guitarmatrix.nl/events/zaterdag-7-maart-nieuwe-nor-heerlen-voorronde-1/ 

 Guitar Matrix Noord-Holland
zaterdag 18 april,  Q-Factory Amsterdam
 
Tijdens de tweede Guitar Matrix dit jaar, in Amsterdam, zijn er naast de hierboven genoemde voorronde Sena Young Talent Guitar Awards en het Plug ‘n’ Play Creation Orchestra ook een bedrijvenmarkt, testrooms en afstelbeurten. Met optredens Martijn van Iterson Band (14.30), clinic Richard Hallebeek (16.45), concerten Tesla Coil (19.30) en Jack Pisters S.C.A.R. (20.00), cd-presentatie Marcel Singor (20.30)