aanmelden
Andy Timmons Clinic Tour Benelux
Ibanez clinics in Noordwijk (24-10) en Namen (25-10)
Events 16-10-2015 06:10
Van hairmetal tot pop, van solowerk tot het begeleiden van anderen, virtuoos gitarist Andy Timmons heeft het allemaal gedaan. Spelen met je hart en de zoektocht naar het ultieme gitaargeluid lopen als rode draden door zijn carrière. Hij komt voor twee Ibanez-clinics naar de Benelux, mede mogelijk gemaakt door Gitarist en Meet Music. Lees er hier alles over, bestel je tickets en bekijk vast wat voorproefjes met de geweldige YouTube-lessen van Timmons.
(foto door James Bland)

'Ibanez presents in collaboration with Gitarist Magazine & Meet Music Magazine: Andy Timmons Clinic Tour'

zaterdag 24 oktober: Music All In, Noordwijk
Zaal open: 19.00 uur
Informatie: www.musicallin.nl 
Tickets € 10,-. Bestel ze nú online! 
Tickets inclusief een Ibanez PH101 Pickholder met 3 plectra, een handtekeningkaart, een gratis editie van Gitarist en een consumptie

zondag 25 oktober, 16.00 uur: Rockamusic, Namur (Erpent)
Informatie: www.rockamusic.eu

Vijftien jaar geleden was Andy Timmons voor het eerst in Nederland, als gitarist in de band van drummer Simon Phillips. In april van dit jaar deed hij met diezelfde Protocol band van Phillips opnieuw Nederland aan voor de als altijd virtuoze optredens. Kort daarvoor, in maart, speelde hij de Boerderij in Zoetermeer plat met een concert van zijn eigen Andy Timmons Band.
Als gitarist van de pop-metal band Danger Danger tourde hij wereldwijd en verkocht een miljoen albums. Hij heeft inmiddels 7 soloreleases op zijn naam staan van gitaar-instrumentals, via blues, tot Beatles/Elvis Costello-geïnspireerde poptunes.

Luister hier naar de track 'Outlaw' op het nieuwe album van Simon Phillips Protocol (III) en je snapt meteen de kwaliteiten van Timmons. TrueFire Electric Expression gitaarlessen
In het afgelopen jaar maakte Andy Timmons twee cursusseries voor TrueFire het online gitaarlessen-kanaal; een selectie daarvan kun je op YouTube vinden. Hier kun je ze allemaal bekijken: in onderstaande afspeellijst, of los van elkaar op het YouTube-kanaal van Gitarist. Scroll door de video's met >|Ga naar de website van TrueFire als je de volledige serie online wilt bekijken

Texas
Andy Timmons groeide op in het midwesten van de VS als de jongste van vier gitaarspelende broers. Begonnen als autodidact kwam hij er door het lezen van gitaartijdschriften achter dat hij voor een carrière als gitarist flink wat technische en theoretische bagage op moest pikken, en dat Indiana niet de ideale locatie was voor een rockgitarist met sessie-aspiraties. Hij verhuisde naar Texas, studeerde fanatiek jazz, iets minder fanatiek klassiek gitaar, en speelde ondertussen in rockbands met eigen en covermateriaal.

Danger Danger
Hij kreeg naam in de scene rond Dallas en werd zodoende gevraagd auditie te doen voor Bad English, die uiteindelijk in zee gingen met Neal Schon. Via dat contact kwam Timmons terecht in Danger Danger in Los Angeles. Korte, gitaargeoriënteerde hardrocksongs waarin hij alle ruimte kreeg, brachten hem de nodige exposure, wat in 1994, na zijn vertrek uit deze band, leidde tot zijn eerste soloalbum, ‘Ear X-tacy’. In de jaren daarna volgden nog zeven titels, waarvan de laatste, ‘Andy Timmons Band Plays Sgt. Pepper’ uit 2012 stamt. Ook was hij te zien tijdens de G3 concerten, het project van Steve Vai en Joe Satriani.

 

Ibanez signature 
Timmons speelt de clinics op zijn Ibanez signature AT10RP gitaar. De gitaar is voorzien van twee DiMarzio Cruiser pickups. Dit zijn eigenlijk humbuckers in een singlecoil formaat. De Cruisers zijn ontworpen voor iets meer respons op de lage tonen en klinken iets luider dan singlecoils. Deze elementen houden zich uitstekend staande in combinatie met high-gain amps en een groot pedalboard. De eendelige hals is gemaakt van maple en is afgewerkt met een rosewood toets. De alder body heeft een klassieke witte finish, net als de witte slagplaat met donkere rand. De tremolo zorgt voor nog veel meer klankmogelijkheden dan andere gitaren.
Lees hier alles over de Ibanez AT10RP Andy Timmons signature gitaar

Er is nog geen video beschikbaar waar Timmons met deze nieuwe Ibanez-gitaar te zien is, maar we kunnen hier wel de video laten zien, met zijn vorige signature de AT10PSBKom naar de clinic in Noordwijk of Namen om de nieuwe signature te zien én horen! 

Ibanez presents i
n collaboration with
Gitarist Magazine & Meet Music Magazine

Andy Timmons
Clinic Tour

Zaterdag 24 oktober
Music All In 
Keyserswey 63
2201 CX Noordwijk
www.musicallin.nl

Zondag 25 oktober
Rockamusic
Rue de la Pavée 7b
5101 Namur (Erpent)
www.rockamusic.eu