aanmelden
Guitar Bootcamp Bluesweekend met Leif de Leeuw
Lessen, workshops en jammen met gelijkgestemde gitaristen
Events 15-11-2018 07:11
Dompel jezelf onder in de blues! Leer spelen zoals BB, Albert, Freddie, Eric, Stevie Ray of welke andere bluesgigant dan ook. Tijdens het door Guitar Bootcamp georganiseerde Bluesweekend, van 25 t/m 27 januari 2019 in Amerongen, kun je leren, spelen en informatie uitwisselen met andere gitaristen. En je krijgt les van niemand minder dan Leif de Leeuw!
Gitarist partner van het Guitar Bootcamp.

 

foto Leif de Leeuw: Eric van Nieuwland

Van vrijdagavond 18:00 uur tot zondagmiddag 17:00 uur een weekend lang alleen maar blues en bluesrock spelen, met uitstapjes naar country. Dat kun je verwachten als je aan het Bluesweekend deelneemt.  

Je krijgt drie maal een les van een uur van een van de de twee hoofddocenten (naast Leif de Leeuw is dat Maarten Pors) in een groep van maximaal tien deelnemers. 's Avonds breng je het geleerde in praktijk tijdens een jam met een live-band. 

 

De docenten zijn de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden of om tips en tricks te delen. Ook tijdens het jammen kun je ze aanschieten met vragen of om sterke verhalen te uit te wisselen...

Er is verder een clinic over effectpedalen gesponsord door Boss en er wordt aandacht besteed aan slide spelen in standaard en open stemming.

Voor het Bluesweekend gelden overigens wel enkele voorwaarden. Deelnemers moeten een bluesschema in de toonsoorten E, G, A, Bes, C en D (12- en 8-matenblues) kunnen spelen, net als de mineurpentatonische toonladder (het eerste blok) in verschillende toonsoorten. Verder moet men de barré-akkoorden vanuit de E en A greep kennen.

De kosten van het weekend bedragen € 315,- p/p all-in. 
Ga voor meer info en aanmelden naar de site van Guitar Bootcamp.