aanmelden
Guitar Bootcamp organiseert 1,5 meter sessies - 27 juni tot 5 september
Akoesticum, Ede
Events 09-06-2020 20:06
Het Zomerkamp in de Ardennnen van Guitar Bootcamp kan dit jaar om bekende redenen niet doorgaan. In de plaats daarvan gaat de organisatie een erg interessante reeks 1,5 meter sessies organiseren in Akoesticum, Ede. Met John Hayes, Sonny Ray van den Berg, John-F Klaver, Richard Hallebeek en Leif de Leeuw. Gitarist is partner van deze serie workshops.

Het ziet er naar uit dat de zomervakantie voor de meeste mensen een vakantie in eigen land zal betekenen. Met dit in het achterhoofd organiseert de Guitar Bootcamp organisatie onder de noemer "1,5 meter sessies", een reeks workshops.

1,5 meter Sessies
27-juni, 11 juli, 8 augustus, 29 augustus en 5 september – Akoesticum, Ede

Vijf interactieve workshops, vijf thema's, vijf gastdocenten. Neem je gitaar mee en laat je inspireren.

Programma
13:15 - Zaal open
13:30 - Eerste deel Workshop
14:30 - Pauze
14:50 - Tweede deel workshop
16:00 - Einde

De workshops zijn Covid-19 Proof en houden zich aan de regels en voorschriften van het RIVM 

27 juni – John Hayes
‘Van riff naar song’

The riffmaster John Hayes, bekend van Mothers Finest, komt vertellen over het schrijven van een goede gitaarriff en hoe je daar een goede song van maakt. 

11 Juli – Sonny Ray van den Berg
‘Op zoek naar je naar je eigen stem’ 
 
Sonny Ray komt vertellen over de plaats van techniek en theorie binnen muziek en in het bijzonder de blues. En hoe dit je eigen stem, je eigen geluid, je eigen stijl mede kan vormen. Je klinkt als… jij! - na het volgen van deze workshop. 
 
8 Augustus – John-F Klaver
‘Niet weer een 12 maten blues…
’ 
John-F laat je de mogelijkheden van akkoorden binnen een bluesschema zien… en natuurlijk zou John-F, John-F niet zijn als hij ook gelijk wat vertelt over improvisatie. Fantastische voorbeelden en geweldige uitleg.

29 Augustus – Richard Hallebeek 
‘Dorisch, Frygisch, lydisch, Aeolisch, Mixolydisch… door de bomen het bos zien’

Richard neemt je mee op het pad van modaal spelen. Zijn enorme kennis van toonladders en de modi zorgt dat je na deze workshop niets meer hebt te vrezen van de modi. Laat je inspireren door zijn voorbeelden en zijn enorme kennis en techniek.

5 September – Leif de Leeuw
‘De techniek van het plectrum…’

Alternate picking, hybride picking, chicken picking … alles over picking… Leif laat je de verschillende mogelijkheden, van de rechterhand (voor de linkshandige gitaristen, de linkerhand) zien. Hoe, waarom, wanneer, en wat. Een onderwerp waar we, als gitaristen allemaal mee te maken hebben maar toch heel vaak als vanzelfsprekend achten.

Deelname aan de workshops kost 49 euro per keer. Als je drie workshops of meer bezoekt krijg je 10% korting. 

Inschrijven? 
https://gitaarzomerkamp.nl/workshops_events/