Videoworkshop bas-drums Manuel Hugas & Joost Kroon - De Legacy van Jimi Hendrix

SEGA Awards workshops met Pablo van de Poel, Vedran Mircetic en vele anderen

Events 19-02-2021 08:27

Vrijdag 19 februari vonde de premiere plaats van de bas-drumsworkshop De legacy van Jimi Hendrix - door bassist Manuel Hugas en drummer Joost Kroon, die Jack Pisters begeleiden in de videoworkshop Spelen in een trio. Het is de zevende van een serie workshops die in de maand februari worden uitgezonden als extraatje na de zo succesvolle awardshow rondom de postume uitreiking van de SEGA Award aan Jimi Hendrix. Een project van de Sena Performers European Guitar Award. Met Gitarist zijn we partner van deze workshopserie.

Als je de schitterende 5 kwartier durende concertdocumentaire van de awardshow rondom de postume uitreiking van de SEGA Award aan Jimi Hendrix nog niet hebt gezien, doe dat dan nu! Hier op Gitarist.nl, in dit artikel onderaan. Met een keur aan gitaristen die hun vertolking van het spel van Jimi Hendrix laten zien, begeleid door de droomritmesectie van Manuel Hugas en Joost Kroon. 

Manuel Hugas & Joost Kroon, met Jack Pisters - Spelen in een trio
En kijk naar de première van de workshop door Hugas en Kroon, die uitgebreid laten horen en uitleg geven over de aanpak van als ritmesectie in een trio spelen met een gitarist. Jack Pisters pakt de rol van Jimi Hendrix en Hugas en Kroon laten weergaloos zien hoe je in de stijl van de sixties een gitarist kan begeleiden: met speelwoede en verantwoordelijkheid! 

Komende maandag kan je de achtste en laatste workshop zien in deze reeks:     

Maandag 22 februari 19.30u:           
Pablo van de Poel
(Fuzz & Volume)

De workshops zijn te zien op de YouTube-kanalen van de Sena Performers European Guitar Award en Gitarist.
Abonneer je en blijf op de hoogte van de premières: 
www.youtube.com/user/GitaristVideo 

De workshopmaand wordt zaterdag 27 februari afgesloten met een Zoom-event waarin je de gitaristen je vragen kunt stellen.

Zaterdag 27 februari 13.00-18.00 uur 
Zoom Event ‘The legacy van Jimi Hendrix’

Kijk op Gitarist.nl hoe je kunt meedoen aan dit Zoom-event.

De workshopserie is een project van de Sena Performers Guitar Award (SEGA). Met Gitarist zijn we partner van de workshopserie.

En zie hier de concertdocumentaire: 

 

 

zoeken
zoeken