Matt Schofield masterclass in Tilburg op 16 april!

Guitar Bootcamp presenteert de clinic in samenwerking met Gitarist

Events 17-02-2022 11:27

Op 16 april geeft de Britse blues gitarist Matt Schofield een concert in Tilburg, bij de HeyHoek-backstage. Voorafgaand aan het concert organiseert Guitar Bootcamp in samenwerking met Gitarist een masterclass met deze geweldige gitarist.

Hij wordt alom beschouwd als een van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die de UK de afgelopen decennia heeft voortgebracht. 

De nu in de VS woonachtige Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Matt wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve Britse bluesartiesten van zijn generatie. Hij staat in de Top 10 van beste Britse bluesgitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast legendes als Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar en een overwinning voor Album of the Year bij de British Blues Awards brachten hem in hun Hall of Fame. Matt Schofield’s melodische vloeiende stijl, samen met zijn gepassioneerde en emotionele live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne bluesgitaristen gemaakt.

In de masterclass verteld Matt je alles over zijn inspiratie, zijn manier van spelen en natuurlijk de gear die hij gebruikt. 

Matt Schofield masterclass
Zaterdag 16 april, 16.30 uur, Heyhoef-Backstage, Tilburg
Inschrijven voor de masterclass, ga naar de site van Guitar Bootcamp

Je kan ook een combiticket kopen voor masterclass (16.30u) + concert (20.30u), ook dat kan via de site van Guitar Bootcamp

Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met Gitarist en ChickenPicks Guitar picks

De techniek van Matt Schofield
Hoe ziet Matt Schofield de ontwikkeling van zijn techniek? Uit een tien jaar geleden gepubliceerd interview in Gitarist: “Het was voor mijn gitaarspel heel belangrijk om voorbij bepaalde vaste patronen op de hals te komen. Ik wilde buiten de gebruikelijke gebieden leren spelen en alles toch met elkaar kunnen verbinden. De verschillende posities hebben allemaal een eigen smaak en karakter: de hele hals ligt dan dus voor je open, met een oneindige hoeveelheid variaties. Ik probeer in mijn solo’s altijd naar het akkoord toe te spelen, dan een tijdje in het akkoord te blijven hangen om er vervolgens weer buiten te eindigen.

“Het spanningsgebied tussen majeur en mineur is alles bepalend voor echt goede blues - meer nog dan de verminderde kwint, de blue note. Bij al mijn grote helden – BB, Albert en Freddie King, Albert Collins - zit de spanning en de ontlading allemaal tussen de grote en de kleine terts. Het licht opduwen van de kleine terts – ik speel hem nooit helemaal zuiver.

“Welke andere noten ik gebruik? Er zijn verder niet echt afwijkende dingen, behalve als ik iets verminderd speel misschien. Ik breng gewoon de grote of kleine terts van het akkoord dat ik speel naar voren, of raak ‘m in ieder geval onderweg aan. Dat leidt je gehoor naar de akkoordovergang: het gaat allemaal om de terts! Oh ja, en om de sexten, en de nonen…”

Video's met Matt Schofield
Kijk hier naar het twee uur durende concert dat hij in Florida deed, okober 2021. 

Een paar fragmenten uit de videolessen die Matt maakte voor Truefire. 

 https://gitaarzomerkamp.nl/workshops-en-events/#Matt 

zoeken
zoeken